IN ACEST ARTICOL:
Iata cateva remedii care te pot ajuta sa scapi de mirosul neplacut al respiratiei:

Respiratia urat mirositoare ne poate da uneori batai de cap. Consumarea anumitor alimente precum usturoi, ceapa, branza sau a anumitor bauturi pot cauza mirosul greoi al cavitatii bucale. De regula, respiratia urat mirositoare (halitoza in termeni medicali) este cauzata in principal de o igiena orala deficitara. Printre cauzele care pot duce la aparitia respiratiei urat mirositoare se numara si afectiunile gingiilor, afectiunile dentare, cariile, infectii ale gatului, viermii intestinali, deshidratarea, constipatia sau anumite afectiuni ale stomacului precum gastrita. De asemenea, fumatul sau consumarea bauturilor alcoolice in exces favorizeaza inmultirea bacteriilor din cavitatea bucala. Iata cateva remedii care te pot ajuta sa scapi de mirosul neplacut al respiratiei:

Frunzele de patrunjel verde, dar si cele de menta, au rolul de a reduce nivelul de bacterii din cavitatea bucala. Mesteca cateva frunze de menta sau de patrunjel daca iti doresti sa ai o respiratie proaspata. De asemenea, mestecarea unui mar poate fi un remediu excelent pentru inlaturarea bacteriilor raspunzatoare de respiratie urat mirositoare. Consumarea de alimente bogate in zic contribuie totodata la mentinerea sub control a nivelului de bacterii anaerobice aflate in cavitatea bucala.

Nu ezita sa te hidratezi si sa consumi apa, lichide (supe) sau fructe cu un continut bogat de apa de-a lungul intregii zile. Sucul obtinut din ananas proaspat este cunoscut si el ca un remediu eficient impotriva respiratiei urat mirositoare. Fructele bogate in vitamina C precum lamaile, portocalele, lamaile verzi pot fi incluse cu incredere in dieta impotriva respiratiei neplacute. Consumarea de iaurt pe o perioada de 6 saptamani te poate ajuta de asemenea sa scapi de respiratia urat mirositoare.

Otetul de cidru de mere are si el proprietatea de a reduce bacteriile aflate in interiorul cavitatii bucale si, diluat cu apa, poate fi folosit pe post de apa de gura. Intr-un pahar cu apa, dilueaza o jumatate de lingura de otet de cidru de mere si fa gargara la intervale de 10 secunde.

Decojeste un fruct de rodie si lasa coaja sa se usuce la soare. Pune la fiert aceasta coaja intr-un vas cu apa. Cand apa a dat in fiert o singura data, las-o sa se raceasca. Aceasta infuzie este eficienta atat in improspatarea respiratiei, dar si pentru combaterea ulcerului bucal. Fa gargara cu aceasta solutie de 2, 3 ori pe zi, dupa fiecare masa. De asemenea, o data pe zi poti face gargara si cu o solutie obtinuta prin dizolvarea unei lingurite de bicarbonat de sodiu intr-un pahar cu apa. Ajuta atat la inlaturarea mirosului neplacut al gurii, dar si la curatarea bacteriilor de pe limba. In cazul respiratiei mai accentuate, poti efectua procedeul de doua ori pe zi.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri