15 Decembrie 2010 publicat în Sanatate 118 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Moarea de varza are un efect detoxifiant asupra organismului, ajutand la eliminarea toxinelor. O astfel de cura cu moare de varza contribuie la vitaminizarea organismului si la intarirea sistemului imunitar. Moarea de varza are un continut bogat de substante nutritive, revitalizand organismul si tonifiindu-l.

Desi prea putin bagata in seama de cercetatori si de specialisti in tratamente naturiste, desi are un gust pe care putini il considera agreabil, moarea de varza (zeama de varza acra) este considerata drept un panaceu in medicina populara romaneasca. Cunoscuta ca un leac eficient impotriva tuturor bolilor, moarea de varza beneficiaza de anumite proprietati cu adevarat miraculoase. De ce? In compozitia moarei se regasesc o parte din vitaminele si antioxidantii prezenti si in varza proaspata, dar si microelemente, saruri minerale, fermenti si enzime adaugite.

Moarea de varza are efecte benefice asupra persoanelor suferind de hipotensiune. Are rol de reglare si normalizare a tensiunii, contribuind in acelasi timp la imbunatatirea circulatiei sangelui in organism. In acest caz, consumarea zilnica a unui pahar de moare de varza nu poate sa faca decat bine.

Moarea de varza contribuie la normalizarea digestiei si a tractului digestiv, dar si la prevenirea si tratarea constipatiei. In cazul in care te confrunti cu o astfel de problema, consumarea catorva pahare de moare de varza pe zi, cateva zile consecutive, te poate ajuta sa inlaturi aceasta problema. De asemenea, un leac popular impotriva constipatiei este cel obtinut prin amestecarea de ulei si moare de varza in cantitati egale. Atentie insa! Amestecul rezultat este un amestec pretentios pe care stomacul multora nu il tolereaza. Este recomandat sa testezi reactiile organismului inainte de a-l incerca.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ardeii Umpluți: O Delicatesă Tradițională Reinventată Boboteaza: semnificație, tradiții și obiceiuri în România Poezii de toamnă: Versuri alese care să-ți dezvăluie frumusețile anotimpului preferat al poeților

Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca in varza murata se gaseste un principiu terapeutic cunoscut sub numele de vitamina U antiulceroasa, vitamina ce se distruge prin fierbere. De aceea, zeama de varza acra poate si consumata intern pentru tratarea ulcerului. Deoarece stimuleaza arderea grasimilor si in acelasi timp stabilizeaza si apetitul, moarea de varza este indicata si in curele de slabire.

Mai mult, moarea de varza are un efect detoxifiant asupra organismului, ajutand la eliminarea toxinelor. O astfel de cura cu moare de varza contribuie la vitaminizarea organismului si la intarirea sistemului imunitar. Moarea de varza are un continut bogat de substante nutritive, revitalizand organismul, tonifiindu-l si luptand impotriva anemiei. De asemenea, persoanelor suferind de depresie le este recomandata consumarea de zeama de varza acra.

5 cărți de vară care ajută copiii să iubească lectura Sărbătoare 12 octombrie: Sfinții Mucenici Tarah, Prov și Andronic 10 romane captivante, perfecte pentru o zi relaxantă la plajă

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri