6 Ianuarie 2011 publicat în Sanatate 93 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Este bine sa va exersati memoria completand cuvinte incrucisate, puzzle-uri, sudoku, sau sa va jucati diverse jocuri cum ar fi carti, solitaire sau oricare alte jocuri care va pun motorasele mintii in functiune.

1. Drumurile lungi pot fi cel mai bun moment pentru a face un simplu exercitiu de memori: e ar fi sa stai in mijlocul de transport si sa incepi o recapitulare a tuturor lucrurilor pe care le-ai facut ieri dimineata, in ordine cronologica, de cand te-ai trezit si pana ai ajuns in pat seara.

2. Este bine sa va exersati memoria completand cuvinte incrucisate, puzzle-uri, sudoku, sau sa va jucati diverse jocuri cum ar fi carti, solitaire sau oricare alte jocuri care va pun motorasele mintii in functiune.

3. Chiar si privitul la televizor se poate transforma atunci cand aveti dispozitie, un exercitiu de memorie: repetarea titlurilor de la stiri, rememorarea unui film, etc.

4. S-a dovedit de-a lungul timpului ca persoanele care citesc mult, au o memorie foarte buna. Filtrarea unei cantitati foarte mari de informatii conduce automat la uitarea unora si la retinerea altora, astfel producandu-se imbogatirea cunostiintelor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Statusuri de viață inspiraționale și citate profunde despre existență Ciorba de perișoare cu borș - o comoară culinară savuroasă, care încălzește toate sufletele Cum să ne regăsim echilibrul și liniștea după o zi agitată

5. Daca nu cunoasteti semnificatia unui cuvant, nu treceti peste cu indiferenta, ci mai degraba cautati intelesul sau. Niciodata nu se stie cand iti va fi de folos!

6. Organizarea gandurilor este intotdeauna un beneficiu, o retrospectiva a ceea ce ai facut azi si cea mai rasmas de facut pentru maine.

7. Logica este mama invatarii. Exista multe exercitii pentru exersarea logicii si la o simpla cautare pe internet iti apar o sumedenie de siteuri utile, ce-ti vin in ajutor.

8. Jocul cu copilul tau este, poate, cel mai placut mod de-ati pune la incercare imaginatia si creativitatea: fa-i papusi, modele din hartie impaturita, costume, desene nastrusnice, etc.

9. De multe ori cand oamenii se vaita ca au probleme de memorie, de fapt alta este cauza: lipsa de atentie si concentrare. Logic ca in momentul in care nu dai atentie celor din jur, locurilor prin care treci, momentelor in care se produc diverse evenimente, etc nu vei retine multe informatii pe care pretinzi ca trebuia sa le cunosti.

Crăciunul în era consumerismului: cum te afectează și ce poți să faci acum Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de pilates dezvăluie 10 metode prin care puteți arde zilnic mai multe calorii Dincolo de cuvinte: Transformarea vieții prin cărți de Dezvoltare Personală

10. Spiritul de observatie nu este innascut; el este dobandit, se exerseaza in timp si performantele pot fi imbunatatite pe zi ce trece daca lucrezi cu memoria ta in acest sens.

Institut: www.terapiam.ro. Sursa: psiholife.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri