Corpul nostru are nevoie de grasimi esentiale in fiecare zi, insa nu le poate produce –singura modalitate de a le oferi organismului fiind prin intermediul alimentelor consumate. Grasimile esentiale pot fi introduse cu usurinta in nutritia noastra zilnica prin alegerea alimentelor pe baza de uleiuri vegetale si renuntarea la cele care contin grasimi animale.
Pentru a optimiza aportul de grasimi esentiale, nu este nevoie de o schimbare radicala a alimentatiei si de renuntarea la produsele preferate. Este vorba numai despre schimbari mici insa de efect si cu efect... Spre exemplu, ar trebui reduse din meniul zilnic produsele lactate integrale, cum ar fi branzeturile grase, si carnea. Putem incerca, in schimb, sa folosim uleiul de rapita sau de floarea soarelui in asezonarea a cat mai multe preparate. Untul, de asemenea, bogat in colesterol, este recomandat sa fie inlocuit cu margarina tartinabila, deoarece aceasta este realizata din uleiuri vegetale si 20 de grame ne pot oferi exact cantitatea de grasimi esentiale de care aveti nevoie zilnic.
Grasimile animale precum untul sau slanina contin grasimi saturate, care nu sunt sanatoase pentru organism. Conform studiilor in domeniul nutritionale, grasimile saturate cresc nivelul colesterolului din sange si determina predispozitia la afectiuni ale cordului .
Rezolutiile sunt stabilite intr-o singura zi, insa, este nevoie de multi pasi mici de-a lungul anului pentru a le duce la bun sfarsit. Schimbarile mici dar eficiente pentru imbunatatirea starii de sanatate sunt usor de realizat si pe termen lung vor da rezultate mari. In concluzie, rezolutiile privind un stil de viata mai sanatos nu ar trebui sa ne dea intregul ritm peste cap. Este in regula sa facem si mici exceptii, cu conditia sa revenim la ceea ce ne-am propus.
Informatii oferite de Image Pr
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară