IN ACEST ARTICOL:
Stim ca importanta pentru silueta si sanatatea corpului nostru este o dieta echilibrata, dar consistenta in acelasi timp.

Zaharul brun este mai sanatos decat cel alb.
ADEVARAT. Zaharul brun este extras din trestia de zahar si este mai putin prelucrat si rafinat decat zaharul alb obtinut din sfecla de zahar. Ca numar de calorii insa, este identic.

Ciocolata pentru diabetici nu ingrasa.
FALS. Pacientii diabetici prezinta un deficit de insulina si deci nu au voie sa consume zahar. Dulciurile pentru bolnavii de diabet contin fructoza pentru ca aceasta este mai noninsuligena (nu determina descarcarea de insulina in sange). Prin urmare, aceste produse nu contin zahar, dar numarul de calorii nu este mai scazut. Ciocolata pentru diabetici poate avea uneori mai multe calorii decat cea normala.

Laptele cald (baut seara) te ajuta sa adormi.
ADEVARAT. Senzatia de foame si glicemia scazuta din sange au ca efect starile de anxietate, irascibilitate, nervozitate si slabiciune musculara. Glucidele lente din lapte reusesc sa rezolve aceasta situatie, cu un aport caloric minim (100 de calorii/cana), iar starea de bine ce urmeaza ne permite sa adormim.

Dietele fara dulciuri duc la depresie.
ADEVARAT. Serotonina este o substanta care se secreta la nivelul creierului si da “starea de bine”. Mesele bogate in carbohidrati cresc nivelul serotoninei, insa acelasi efect il putem capata si cu o portie de orez, paste, cereale – care contin cele mai calitative glucide sau fructe – care au calorii negative (nu e obligatorie o felie de tort pentru a ne binedispune). Si cealalta extrema este valabila: dietele proteice, pe langa faptul ca duc la depresie, cresc extrem de mult si pofta de dulciuri si exista pericolul ca intr-un moment de slabiciune sa facem exces.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri