Depresia poate sa apara ca o forma de furie sau descurajare, mai degraba decat sa fie asociata cu sentimentul deznadejdii. In aceasta perioada se poate ca cel bolnav sa cada in patima alcoolului sau a drogurilor. Daca depresia este severa, se pot observa episoade de psihoza ca halucinatiile.
Diagnostic
Depresia majora este diagnosticata atunci cand o persoana prezinta unul sau mai multe simptome ale depresiei, pentru cel putin doua saptamani.
Tratament
Medicamentele pe care o persoana le ia pentru alte probleme pot agrava depresia. S-ar putea sa fie necesar ca acestea sa fie schimbate dar nu fara a consulta medicul in prealabil.
Persoanele care sufera de o forma severa de depresie, acelea care nu pot sa mai functioneze sub nicio forma la parametri normali, cei cu tendinte suicidale clare si care prezinta un comportament nesigur pentru ei insisi si pentru comunitatea din care fac parte, trebuie sa fie tratati intr-un spital psihiatric.
Cei mai multi oameni trateaza depresia printr-o imbinare intre medicamentele anti-depresive si psihoterapie. Insanatosirea dureaza, dar se vad imbunatatiri ale starii pe zi ce trece.
Foto front, main si interior articol: Shutterstock
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice