IN ACEST ARTICOL:
Doar o treime dintre respondenti sunt constienti de faptul ca nicio metoda contraceptiva nu te apara de contractarea unei boli cu transmitere sexuala si nu este 100% sigura.


Candidoza - cea mai frecventa BTS

Trei din patru respondenti afirma ca nu au avut niciodata o boala cu transmitere sexuala. Dintre cei care au avut experienta neplacuta a unei boli cu transmitere sexuala, jumatate dintre ei au fost diagnosticati macar o data cu candidoza urovaginala de cand si-au inceput viata sexuala. Alte boli mentionate ca fiind contractate in urma unui act sexual au fost tricomonaza, gonoreea, hepatita, chlamidia sau herpesul genital.

Coroborand cifra celor care au suferit sau sufera de o astfel de boala cu gradul de familiaritate al respondentilor privind bolile cu transmitere sexuala, putem trage concluzia ca anumite boli cu transmitere sexuala au devenit mai cunoscute atat datorita mass-media si a campaniilor de informare, in special pentru bolile grave sau demult cunoscute, precum SIDA, herpesul genital, HPV, sifilis, cat si prin confruntarea cu o boala cu transmitere sexuala, fie personal, fie prin intermediul partenerului. Prin urmare, romanii au in continuare nevoie sa fie informati in legatura cu pericolul bolilor cu transmitere sexuala, in general si specific, si a impactului acestora asupra calitatii si costului vietii lor”, declara Irina Craciunescu, senior research consultant GfK Healthcare Romania.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Totul despre zona intima a femeilor Dr. Alina Burlacu, medic primar endocrinolog Regina Maria: Ascultați-vă mesajele corpului. Tiroida nu ne înșală, ne transmite semnale de alarmă când suntem stresați sau supărați Boli transmise de la câine la om: cum poți să te protejezi?

Mai mult de jumatate dintre persoanele intervievate au in prezent o relatie stabila si locuiesc cu partenerul, iar 20% au o relatie cu cineva, fara a locui impreuna.

Studiul a fost realizat de GfK Healthcare Romania prin intervievarea online a unui numar de 600 respondenti utilizatori de Internet cu varsta intre 18 si 50 de ani din mediul urban. Respondentii au fost recrutati aleator de pe platforma online www.askgfk.ro, astfel incat sa se asigure reprezentativitatea la nivelul populatiei investigate. Eroarea maxima de esantionare este ±4%.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri