IN ACEST ARTICOL:
Depresia este o tulburare afectiva care va face sa va simtiti trist sau fara speranta pentru o perioada indelungata de timp.
- Mentineti un regim de somn regulat.
- Evitati drogurile si alcoolul.

Este dificil de a preveni toate recaderile depresiei. Totusi s-ar putea sa fiti capabil sa reduceti severitatea viitoarelor episoade. Daca luati o doza de intetinere pentrua trata depresia in plina desfasurare,
Asigurati-va ca luati tot tratamentul asa cum a fost prescris de specialist. Respectati programul sesiunilor de psihoterapie. Cereti ajutor cand observati primele simptome ale depresiei, mai ales daca episoadele dumneavoastra sunt moderate pana la severe.

AJUTAND PE CINEVA CARE ESTE DEPRIMAT

In cazul in care cunoasteti pe cineva care este deprimat, este important sa-l sustineti si sa-l incurajati. Daca nu vi s-a mai intamplat vreodata, este greu de inteles cat de descurajat si fara speranta va poate face sa va simtiti o depresie. Amintiti-va ca depresia poate fi tot atat de invalidanta ca orice alta boala majora si ea poate ingreuna capacitatea de va indeplini obligatiile social, familiale si pe cele de la locul de munca. Ca orice alte boli, depresia necesita tratament, timp si rabdare.
Evitati sa oferiti sfaturi, dar incurajati persoana sa ceara sau sa continue tratamentul. Nu trebuie sa va considerati responsabil pentru depresia celuilalt. Totusi, daca observati semne de alarma legate de sinucidere: conversatiile despre sinucidere sau despre ranirea cuiva, semne de detasare de realitate (psihoza) sau utilizarea excesiva a alcoolului, ar trebui sa cereti ajutorul unui profesionist imediat, sunand medicul specialist. Daca aveti impresia ca persoana este expusa unui pericol imediat, sunati serviciile de urgenta cat mai repede.

Un articol de psihiatru Mihaela Vasile

Sursa: psiholife.ro

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri