IN ACEST ARTICOL:
Depresia este o tulburare afectiva care va face sa va simtiti trist sau fara speranta pentru o perioada indelungata de timp.
Depresia poate incepe cu simptome de anxietate (cum ar fi ingrijorarea excesiva) sau simptome cum ar fi tristetea sau lipsa de energie, care dureaza zile sau luni de zile inaintea debutului adevaratei depresii. S-ar putea sa aveti probleme cu concentrarea sau cu memoria, sa va pierdeti bucuria de a face lucruri, care inainte va placeau, sa va simtiti fara speranta, si sa aveti putina energie si sa apara schimbari in obiceiurile de somn si masa. Este posibil sa va restrangeti contactele sociale si sa va pierdeti interesul pentru activitatea sexuala.

Evolutia depresiei variaza de la o persoana la alta. Puteti avea simptome usoare sau severe pentru o perioada mai lunga sau mai scurta de timp. Putini oameni se simt deprimati pe toata durata vietii lor si necesita tratament continuu. Cei mai multi oameni care sufera de depresie pot fi tratati cu succes cu medicamente si psihoterapie sau o combinatie a celor doua.

Afectiunile depresive sunt clasificate in functie de severitate si durata. Depresia poate fi usoara, moderata si severa. Poate debuta brusc (acut) sau poate fi de lunga durata (cronica). Afectiunea distimica, de exemplu, este o depresie usoara cronica. Unii oameni pot avea u episod major de depresie, pe fondul afectiunii distimice (depresie dubla).

Pentru depresia severa, s-ar putea sa fie nevoie de spitalizare de scurta durata, mai ales daca aveti ganduri referitoare la sinucidere. Deoarece depresia reprezinta un risc crescut de tentativa la sinucidere, ar trebui sa apelati imediat la tratament daca aveti ganduri de autodistrugere.

Boli recurente
Depresia revine frecvent. Daca aveti un episod de depresie, aveti mai mari sanse sa deveniti depresiv din nou, la un moment dat in viata decat cineva care nu a fost deprimat vreodata. Riscul de a avea un nou episod de depresie creste cu fiecare nou episod.

Boli corelate
Depresia poate contribui la evolutia anumitor boli, cum ar fi bolile coronariene. Persoanele deprimate care au boli cronice, cum ar fi diabetul, sau boala coronariana sufera mai mult datorita simptomele bolilor de baza, sunt mai putin capabili sa faca fata vietii de zi cu zi, au o calitate a vietii scazuta si platesc mai mult pentru serviciile medicale. Persoanele deprimate sunt mai putin capabile sa aiba grija de ele si asta le poate inrautati starea de sanatate.

Unele episoade de depresie sunt precedate sau urmate de perioade de mare energie (manie). Daca aveti cicluri de depresie alternand cu manie, s-ar putea sa aveti o afectiune numita tulburare bipolara.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Depresia la adolescenți: Semne de avertizare și ce să faci Ana Barbu, consultant în somn și om de televiziune: Toți copiii pot avea nopți foarte bune! Mama epuizată este un mit care trebuie să apună cât de curând 7 idei de plimbări în aer liber pentru această primăvară. Beneficii și idei de gustări sănătoase

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri