IN ACEST ARTICOL:
Depresia este o tulburare afectiva care va face sa va simtiti trist sau fara speranta pentru o perioada indelungata de timp.
Nu opriti administrarea medicamentelor din proprie initiativa, cu exceptia situatiilor in care apar dureri in piept, dificultati in respiratie,dificultate la inghitire sau edemul buzelor. Contactati medicul imediat ce experimentati oricare din aceste efecte adverse.
Daca efectele adverse sunt putin serioase, dar va deranjeaza, comunicati cu medicul pentru a afla daca veti continua cu aceeasi medicatie sau veti incerca alta. Exista multe lucruri pe care le puteti face ca sa reduceti efectele adverse ale medicatiei.

S-ar putea sa fie nevoie sa incepeti medicatia antidepresiva la doze mici, care sa fie crescute gradat, mai ales in ceea ce-i priveste pe varstnici. Medicatia ar trebui oprita de asemeni gradual, descrescand doza de-a lungul unei perioade de timp. Daca anumite antidepresive sunt oprite brusc, puteti avea efecte negative sau simptomele de depresie pot reapare.

Varstnicii si cei care sunt depresivi si iau tratament si pentru alte afectiuni (care nu sunt corelate cu depresia) au nevoie de o atenta supraveghere a tratamentului lor.
Este mai mare probabilitatea de a avea efecte adverse grave la persoanele care iau diferite tipuri de medicatie.

PREVENIREA DEPRESIEI
Desi s-ar putea sa nu puteti sa preveniti primul episod de depresie, s-ar putea sa puteti preveni recaderea sau agravarea simptomelor.
- Luati medicatia asa cum v-a fost prescrisa.
- Depresia revine adesea daca medicatia e oprita prea curand sau nu este administrata conform prescrierii.
- Continuati sa luati medicamentele pentru cel putin 6-15 luni dupa ce starea s-a imbunatatit. Chiar daca va simtiti mai bine, luati medicatia pentru ca aceasta va scade sansele de a redeveni depresivi.
- Continuati cu terapia cognitiv-comportamentala dupa ce ati oprit tratamentul. Cercetarile indica faptul ca cei care au continuat acest tip de terapie 2 ani dupa terminarea tratamentului medicamentos, au avut rata de recadere mai mica.
- Pastrati o dieta echilibrata.
- Faceti exercitiu fizic regulat.
- Mergeti la specialist de indata ce observati simptome noi sau agravarea celor vechi, cum ar fi deznadejdea tristetea si lipsa placerii de a desfasura majoritatea activitatilor.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri