Quinoa poate fi consumata ca cereala la micul dejun (spre deosebire de alte cereale are un continut redus de amidon) poate fi preparata si amestecata cu legume, adaugata la supe, salate, utilizata sub forma de faina la prepararea painii si a biscuitilor, ca substituent pentru paste, orez, etc. Pentru ca saponinele dau un gust amarui boabelor de quinoa, inainte de a le gati, spala-le bine. Prin fierbere, isi pot mari volumul de pana aproape 4 ori. Doctorul Gillian McKeith include Quinoa in cartea “Hrana vie pentru sanatate. 12 superalimente naturale pentru intarirea sanatatii”, incluzand-o in categoria alimentelor premium pentru sanatate. Quinoa este cu siguranta un super aliment. In Romania, poti gasi aceasta cereala in magazinele cu produse bio si naturiste.
Foto interior 1: Wikipedia
Foto 2: Shutterstock
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri