Quinoa poate fi consumata ca cereala la micul dejun (spre deosebire de alte cereale are un continut redus de amidon) poate fi preparata si amestecata cu legume, adaugata la supe, salate, utilizata sub forma de faina la prepararea painii si a biscuitilor, ca substituent pentru paste, orez, etc. Pentru ca saponinele dau un gust amarui boabelor de quinoa, inainte de a le gati, spala-le bine. Prin fierbere, isi pot mari volumul de pana aproape 4 ori. Doctorul Gillian McKeith include Quinoa in cartea “Hrana vie pentru sanatate. 12 superalimente naturale pentru intarirea sanatatii”, incluzand-o in categoria alimentelor premium pentru sanatate. Quinoa este cu siguranta un super aliment. In Romania, poti gasi aceasta cereala in magazinele cu produse bio si naturiste.
Foto interior 1: Wikipedia
Foto 2: Shutterstock
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice