2. Ata dentara este un aliat in combaterea tartrului- ADEVARAT
Ata dentara are rolul de a indeparta placa bacteriana din zonele interdentare, altfel spus, in spatiile dintre dinti inaccesibile periutei. Dr Adrian Gabriel Craciunescu recomanda folosirea atei dentare inaintea periajului deoarece, in acest mod, dupa inlaturarea placii bacteriene din zonele interdentare, pasta de dinti poate patrunde si in aceste spatii pentru o mai buna eficienta.
3. Detartrajul lezeaza dintii- FALS
Prezenta tartrului este factorul ce poate cauza lezarea dintilor si inflamari, sangerari si alte afectiuni ale gingiilor. Unii pacienti se tem in mod eronat de detartraj, deoarece cred ca eliminarea tartrului poate favoriza aparitia cariilor si sensibilitatea dentara. De fapt, tartrul este cel ce erodeaza smaltul dintilor, pacientii acuzand dureri la consumul unor alimente calde, reci sau dulci. In plus, persoane cu paradontita tind sa evite detartrajul considerand ca acesta are un rol in stabilizarea dintilor. Aceasta gandire eronata accentueaza evolutia bolii, prin neprezentarea la medic. Tartrul este unul dintre factorii favorizanti ai bolii paradontale si ai mobilitatii dintilor.
4. Un detartraj este recomandat o data la 6 luni- ADEVARAT
In general, este recomandat un control medical o data la 6 luni. In functie de nevoia pacientului (de igiena sa orala, de alimentatie, de predispozitia la formarea tartrului), aceasta procedura se poate efectua si la mai putin de 6 luni dar si la un interval de timp mai mare.
5. Detartrajul albeste dintii- FALS
Detartrajul „albeste„ dantura in masura in care elimina tartrul ce poate aduce o nuanta alb-galbuie dintilor, insa, pentru a obtine rezultate notabile este recomandata o albire profesionala in cabinetul medicului stomatolog. Este de retinut faptul ca detartrajul este o etapa premergatoare procedurii de albire.
Un articol de Adrian Gabriel Craciunescu, medic medicina dentara; E-mail: [email protected]; Telefon: 00723.63.92.99
Cabinet Low Cost Dent (langa Afi Palace Cotroceni, in cadrul Policlinicii Apaca, etajul 1, cabinet 7)
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice