IN ACEST ARTICOL:
Iarna avem mai putina energie, suntem mai somnorosi, mai usor de iritat, iar concentrarea si atentia au de suferit. Ce putem face?
Iarna avem mai putina energie, suntem mai somnorosi, mai usor de iritat, iar concentrarea si atentia au de suferit. Ce putem face? Indiferent de anotimp, exista cateva mici si mari schimbari pe care le putem face in stilul nostru de viata, astfel incat sa fim mereu pline de energie si sa debordam incredere in sine.
Mese regulate
Starea ta fizica si psihica depinde enorm de alimentatie. Gandeste-te cum te simti atunci cand tii diete restrictive, cand vin sarbatorile presarate cu mancaruri grele si pline de grasimi si vei intelege de ce este atat de importanta dieta ta. Ai nevoie de 3 mese pe zi si doua gustari. Intervalul dintre mese trebuie sa fie de 3-4 ore. Mesele nu trebuie sa fie mari, intrucat acestea consuma foarte multa energie si te poti simti obosita dupa ce ai mancat. Trebuie sa mananci la intervale regulate, pentru ca numai astfel poti sa mentii constant nivelul energiei si nivelul zaharului in sange. Cea mai importanta masa este micul dejun. Chiar daca nu iti este foame dimineata, trebuie sa consumi macar un bol mic cu cereale.
Mai multa apa
Daca nu esti hidratata suficient, atunci toate procesele din organism vor avea de suferit. De exemplu, sangele se ingroasa, iar inima trebuie sa pompeze mai mult decat de obicei, consumand energie ce ar fi trebuit utilizata altfel. Hrana este si ea mai dificil de digerat, rata metabolismului scade, rinichii sunt mai solicitati, iar lista poate continua.
Mai putin alcool
Uneori, cand nu poti sa adormi, un paharel de vin poate face minuni. Cu toate acestea, nu este recomandat sa bem alcool inainte de culcare. Chiar daca el ne ajuta sa adormim mai usor, calitatea somnului va fi afectata. Chit ca vei dormi 8-9 ore, te vei simti obosita, pentru ca somnul va fi adeseori intrerupt, asa ca in realitate este posibil sa fi insumat numai cateva ore de somn.
Somn de calitate
Nimic nu se compara cu o noapte de somn odihnitor. Organismul este astfel creat incat sa se aiba nevoie de odihna noaptea. De aceea, nu este indicat sa ne culcam prea tarziu.
Mai multa lumina
Probabil ca dupa o masa copioasa la pranz simti nevoia si de un pui de somn. Avand in vedere programul nostru de lucru, somnul de pranz ramane un simplu deziderat. Pentru a preveni somnolenta asociata dupa-amiezii fa o scurta plimbare afara cu putin timp inainte de ora la care stii ca te apuca “leneveala”. In perioada de somnolenta se secreta de obicei melanina. Aceasta substanta se secreta si inainte de somnul din timpul noptii, dar atunci cantitatile sunt mai mari. Melanina nu se poate secreta atunci cand este lumina. Din acest motiv, plimbarea in aer liber dupa amiaza este recomandata.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Primăvara și provocările ei pentru sănătate: 5 aspecte la care să fii atentă Semne că ești însărcinată - primele simptome de sarcină Cum îți protejezi pielea de poluare și stres: 5 strategii eficiente

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri