IN ACEST ARTICOL:
Cercetatorii au observat ca dulciurile, prin aportul foarte mare de zahar, pot crea dependenta. De ce nu ne putem abtine de la dulciuri?
Cercetatorii au observat ca dulciurile, prin aportul foarte mare de zahar, pot crea dependenta. De ce nu ne putem abtine de la dulciuri? Motivul il reprezinta o amina (serotonina) secretata la nivelul cerebral atunci cand consumam dulciuri. De aici senzatia rezulta senzatia de bine atunci cand savuram cu atata placere prajitura preferata.
S-ar putea spune ca tentatia o reprezinta doar aspectul placut al prajiturii insa nu-i deloc. Prin forma se induce si aroma pe care noi o stim atat de bine.
Dulciurile constutuie o tentatie foarte mare chiar si atunci cand regimul nu ne permite. De ce? Pentru ca este greu sa treci repede peste niste obiceiuri nesanatoase.
Dulciurile nu constituie un pericol atunci cand sunt consumate o data pe saptamana(de exemplu), insa zilnic deja schimba radical situatia. Cei ce includ in meniul zilnic multa ciocolata sunt mai agresivi, au o energie debordanta si un temperament vulcanic. Cei ce savureaza zilnic prajituri cu frisca sau cu fructe sunt mai amabili si mai romantici.
S-a demonstrat ca acele persoane ce consuma zilnic dulciuri se enerveaza foarte usor, insa daca s-ar lucra in acest sens si s-ar inlocui dulciurile, pentru o anumita perioada, s-ar vedea ca persoana nu mai este atat de agitata si nervoasa.
Ce este insa sanatos
Este bine sa consumam ciocolata neagra. Aceasta poate preveni o serie de boli, pentru ca imbunatateste circulatia sangvina si oxigeneaza mai bine creierul, marind capacitatea de concentrare si procesele cognitive superioare. Fructele sunt mult mai sanatoase decat zaharul folosit in dulciuri.
Unde se greseste?
Cand ne 'clatim' ochii prin cofetarii sau pe la standurile cu diverse prajituri, suntem ademenite cu usurinta. Aspectul este cel care ne determina sa alegem un anumit tip de prajitura. Cu alte cuvinte contactul vizual vinovatul. In momentul in care privim'tentatia', actionam ca si atunci cand dam iama in frigider infometate, cautand ceva bun si visand la clipele de confort si relaxare oferite de alimentele in cauza.
Si daca ne este interzis sa consumam dulciuri, atunci tentatia devine si mai mare.
Dulciurile creeaza dependenta pentru ca organismul nostru s-a adaptat acelui regim nesanatos, si schimbarile sunt mereu dificile. Totul tine insa de vointa noastra si de fiecare moment in care alegem un fruct delicios in defavoarea unei bombe calorice artificiale.
Un articol Madalina Stama
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum influențează dieta și alimentația sănătatea dentară Cum să gestionezi stresul și anxietatea: cele mai simple și bune sfaturi posibile! Cum să gestionezi stresul și anxietatea: cele mai simple și bune sfaturi posibile!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri