IN ACEST ARTICOL:
Esential este sa alegi intotdeauna alimentele naturale, integrale. Nu te lasa influentata de reclamele agresive facute unor alimente. Tine minte ca pretul alimentului este important, dar mai importanta si mai costisitoare este sanatatea pe care o pretuim de-abia dupa ce o pierdem.

Sfaturile practice pentru o viata sanatoasa au devenit aproape clisee. Daca analizezi insa, stilul tau de a trai vei observa ca ritmul ametitor al vietii de zi cu zi isi impune propriile reguli, indepartandu-te de obiceiurile bune pe care le-ai dobandit inca din copilarie. Cheia unui stil de viata benefic tie se afla insa, intr-o alimentatie corespunzatoare si in alegerea alimentelor prielnice organismului tau.

Sfaturi simple pentru a manca sanatos si gustos!

Esential este sa alegi intotdeauna alimentele naturale, integrale. Nu te lasa influentat(a) de reclamele agresive facute unor alimente si tine minte ca pretul alimentului este important, dar mai importanta si mai costisitoare este sanatatea pe care o pretuim de-abia dupa ce o pierdem.

Iata cum un aliment mai scump, dar sanatos, per total ne costa mai putin prin prevenirea bolilor, oferindu-ne totodata si o calitate superioara a vietii! Trebuie sa constientizam acest adevar pana nu este prea tarziu, chiar din copilarie, cu ajutorul parintilor si a celor din jurul nostru care ne vor binele.

Indiferent de statutul social sau de puterea financiara, un lucru este sigur: trebuie sa avem un nivel minim de cunostinte nutritionale. De multe ori, o masa sofisticata nu este si sanatoasa, iar una modesta poate fi foarte hranitoare.

Afla de la prof. Dr. Mencinicopschi cum poti gati si manca sanatos fara a face excese financiare si intelege de ce sofisticaria gastronomica nu face casa buna cu sanatatea!

Sfatul lui Menci pentru a prepara o salata de rosii gustoasa!

In primul rand, pentru a gati sanatos si pentru a pastra cat mai mult din valoarea biologica a ingredientelor trebuie sa folosim instrumente de gatit potrivite si performante, compatibile cu alimentele.

Utilizati rosiile in sezon, din soiuri traditionale, cultivate in sistem ecologic sau neintensiv, fara ingrasaminte chimice. Rosiile trebuie sa fie utilizate la coacere deplina. De asemenea, uleiul folosit trebuie sa fie de inalta calitate precum uleiul de masline extravirgin presat la rece. Sarea indicata este cea marina bruta simpla ori cea cu adaos de alge marine sau ierburi aromatice, dupa gust.

Atentie! Asocierea salatei de rosii cu branzeturile este una corecta, mineralele si fibrele din legume usurand digestia grasimilor de origine animala, precum acelea din branzeturi. Desigur, cantitatea de branza creste densitatea energetica a salatei, conferindu-i insa si un index de satietate mai ridicat. De aceea, salatele cu branzeturi tin mai mult de foame, sunt bine digerate, confera energie un timp mai indelungat si sunt recomandate in prima parte a zilei.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri