1. Stabileste exact care este cantitatea de apa de care ai nevoie. Pentru adulti, functioneaza de obicei regula de a imparti greutatea corporala la 30. De exemplu, daca ai 60 de kilograme vei avea nevoie de de 2 litri de apa, daca ai 75 vei avea nevoie de aproximativ 2,5 litri etc.
2. Calculeaza cata apa consumi zilnic. Macar timp de cateva zile incearca sa “monitorizezi” consumul de apa. Vezi daca intr-adevar ai nevoie sa maresti cantitatea de lichide.
3. Ia-ti in fiecare dimineata o sticla de apa la tine. Avand-o la indemana vei fi tentata mai des sa bei apa.
4. Tine intotdeauna un pahar de apa pe birou. In momentul in care se goleste ai grija sa nu il lasi prea multe minute astfel.
5. Daca nu iti place gustul de apa, atunci ii poti adauga putin suc de lamaie. Poti incerca si ceaiuri neindulcite. Avand in vedere cat de multe arome sunt disponibile, este imposibil sa nu gasesti una care sa iti placa.
6. Consuma mai multe supe si ciorbe, precum si legume si fructe, care sunt bogate in apa. Nu este nevoie ca intreaga cantitate de apa sa fie obtinuta direct.
7. Bea apa in fiecare moment important al zilei: dimineata la trezire, inainte de a pleca la birou, inainte de a pleca de la birou etc.
8. Stabileste ca nu ai voie sa bei un pahar de suc decat dupa ce ai baut in prealabil patru pahare de apa. Sucurile deshidrateaza si este nevoie de o cantitate de patru ori mai mare de apa pentru a compensa “dauna” produsa.
9. Daca iti place sa faci planificari, atunci poti stabili dinainte cand si cata apa vei bea pe parcursul zilei.
10. Incearca sa bei cu paiul... De cele mai multe ori bem mult mai repede cu paiul si este mai comod. Chiar daca la inceput ti se va parea ciudat, vei realiza ca vei incepe sa bei relativ repede o cantitate mai mare de apa.
Tu cum reusesti sa bei o cantitate suficienta de apa?
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară