IN ACEST ARTICOL:
Nu stiu altii cum sunt, dar mie uneori memoria imi joaca feste. Ei bine, sper sa nu uit ceva din ceea ce aveam de gand sa va spun. Lasand gluma la o parte, cu totii avem momente in care pur si simplu uitam unele lucruri.
-Nu lasa stresul sa te afecteze - Stresul si starile depresive afecteaza memoria si impiedica buna functionare a acesteia. Stresul diminueaza capacitatea de concentrare, iar atentia ta se indreapta spre acele probleme care fac obiectul depresiei. Pune-ti in aplicare propriile metode de lupta impotriva stresului. Linisteste-te si gandeste pozitiv! Optimismul si increderea in sine sunt arme redutabile cu care putem lupta impotriva stresului. Eliminand energiile negative, ne pastram vie memoria.
-Minte sanatoasa in corp sanatos - O memorie sanatoasa depinde si de un organism sanatos. Intretinandu-ti organismul, implicit iti intretii si memoria. Exercitiile fizice si mersul pe jos asigura o buna oxigenare a creierului. Acestora li se adauga o alimentatie corecta, formata din fructe, legume si peste. Consuma cat mai mult spanac, banane, mere, cereale, morcovi, precum si verdeturi. Toate aceste alimente contin vitamine si minerale necesare unei functionari normale a creierului. Apeleaza la pastilele care imbunatatesc memoria doar atunci cand nu iti poti procura necesarul de vitamine din dieta ta zilnica.
-Somnul de bebelus- Un program de somn normal presupune 6-8 ore pe noapte. Profita de acele cateva ore in care organismul isi cere dreptul la odihna si lasa memoria sa se reimprospateze. Este bine ca dupa-amiaza sa eviti cafeaua, sucurile si bauturile ce contin cofeina. Evita si bauturile alcoolice. Calitatea somnului tau depinde de acest lucru. Daca ai probleme cu somnul, apeleaza la sfatul unui medic specialist. Nu apela la somnifere decat la recomandarea acestuia. Luate in doze prea mari, somniferele pot duce la scaderea eficientei memoriei.
-Glucoza - Neuronii nostri se hranesc cu acest “aliment”. Glucoza are o influenta benefica asupra memoriei de lunga durata. Prin urmare, este indicat sa asiguram organismului nostru doza optima de glucoza din sange. Trebuie sa facem acest lucru fara sa exageram. O cantitate peste medie de glucoza in sange poate duce la aparitia unor boli precum diabetul zaharat. Prin mesele fixe se asigura o eliberare graduala a glucozei in sange.
Incearca sa tii cont de aceste sfaturi pentru a-ti prelungi frumusetea mintii si a trupului. Cu siguranta avem nevoie de o minte frumoasa si un corp sanatos si pentru mai tarziu...
Un articol de Dana Negoita

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri