27 Septembrie 2011 publicat în Sanatate 217 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Banala mamaliga pe care noi romanii o consumam atat de des este de fapt un medicament naturist folositor in tratarea diverselor afectiuni ale organismului uman.

Specialistii numesc malaiul “prietenul intestinului subtire”, el fiind un inlocuitor de nadejde al produselor de panificatie. Dispretuit pe nedrept, acest medicament traditional ajuta atat organismul persoanelor sanatoase, cat si pe cele care sufera de diverse boli.

Traditionala mamaliga a fost de multe ori subiect de cercetare al specialistilor fara a i se gasi vreo contraindicatie. Fierturile din porumb sunt apreciate inca de pe vremea lui Columb, insa, din pacate, ulterior au ajuns sa fie considerate hrana oamenilor saraci.

Studii recente au scos la iveala faptul ca media de viata a triburilor amerindiene (ce se hraneau cu porumb crud ori fiert) era mult mai mare decat a comunitatilor invecinate carora le lipsea din alimentatie acest tip de hrana.

In ultimii ani, cercetatorii au descoperit in boabele de porumb prezenta unor substante derivate ale acizilor arahidic si palmitic, extrem de importante pentru sanatatea organismului uman. Acesti acizi sunt absorbiti de intestine cu mare usurinta, fara a suferi transformari chimice decat in proportie de 22–28%.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Titan Pumpkin Fest are loc între 18  și 20 octombrie Cum să te bucuri de Paște fără grija kilogramelor în plus? Află ce meniu să adopți de la Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates Babic, o comoară culinară a regiunii Buzău! Prepararea și Savurarea Deliciosului Salam Tradițional Românesc

Odata ajunsi in sange, acestia se transforma in hidroxiacizi ce au un efect detoxifiant asupra organismului. Astfel, porumbul usureaza efortul de neutralizare a substantelor toxice din ficat, reducand considerabil riscul de insuficiente hepatice si ciroza.

Populatiile care consuma zilnic terci de malai au o incidenta a bolilor hepatice de zece ori mai mica, iar copiii se dezvolta mai bine.

Atestat este si faptul ca un consum zilnic de amaliga scade cu 60% riscul de boli psihice generate de disfunctiile tiroidiene. De asemenea, consumul de mamaliga regleaza concentratia de glucoza din sange fiind benefica pentru diabetici. Reduce cantitatea de cholesterol din organism, scazand riscul de ateroscleroza si, implicit, de infract. Mai mult, banala mamaliga revitalizeaza functiile sexuale, in special pe cele ale femeilor.

Rețetă tradițională de fasole cu ciolan afumat pentru masa de sărbătoare Top 10 rețete de preparate tradiționale românești pentru masa de Crăciun - mâncăruri autentice de sărbători Top 10 rețete tradiționale românești - Mâncăruri autentice din bucătăria noastră

Antropologii romani au efectuat cercetari in zona Rucar-Bran unde mamaliga se afla mai des pe masa romanilor si au descoperit ca 9% din femeile de peste 65 de ani au avut o activitate ovariana foarte intensa, manifestata prin prelungirea vietii sexuale chiar si dupa varsta de 72 de ani. De asemenea, consumul de mamaliga este raspunzator si de longevitate.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri