Multa lume are impresia ca mamaliga ingrasa. Ei bine, mamaliga moale are de patru ori mai putine calorii fata de paine, iar mamaliga vartoasa are jumatate din caloriile painii.
In ceea ce priveste partea de tratament naturist, romanii au folosit mamaliga ca leac din cele mai vechi timpuri.
De exemplu, pentru a evita pelagra este suficient consumul zilnic de mamaliga cu o jumatate de litru de lapte si un ou. Aceasta terapie da rezultate de sute de ani.
Pentru urcior se pune mamaliga calda pe pleoape, schimband-o cat se poate de des.
In caz de lipom, se poate face un tratament cu cataplasme cu mamaliga tare. Se pune in strat de 3 cm pe locul lipomului, avand grija ca partea care vine in contact cu pielea sa fie presarata cu tamaie fin pisata. Se aplica fierbinte, cat suporta pielea, si se acoperi cu un obiect de lana pentru a mentine temperatura locala ridicata. Tratamentul se face in fiecare seara si se tine pana cand se raceste mamaliga.
Preparatul din porumb este util si celor care sufera de obezitate deoarece ofera o senzatie de satietate extrem de rapida (datorita fibrelor alimentare din compozitia sa).
Studii de specialitate au aratat ca la persoanele care consuma regulat porumb, anumite probleme generate de hipotiroidie precum ingrasarea, somnolenta, lipsa de tonus, sunt reduse considerabil. Gastrita si ulcerul sunt ameliorate de consumul de mamaliga calda in loc de paine, malaiul avand efect de reducere a aciditatii si de calmare, sedative. Printre afectiunile ameliorate de mamaliga se mai numara si reumatismul, diabetul, menstruatiile dificile cu sangerari abundente, anexita si metroanexita, litiaza renala.
In mod traditional, malaiul se prepara in numeroase feluri: turta in spuza, malai in test, malai in tava, terci, pasat, chitac, cocartau. Porumbul ca atare se mai mananca si fiert, fript sau facut floricele.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară