IN ACEST ARTICOL:
Poate ca nu putem evita imbatranirea, dar in mod sigur putem contribui la incetinirea acestui proces.
Stim ca imbatranim, vedem efectele acestui proces, dar nu avem o solutie permanenta care sa stopeze definitiv acest fenomen. Din punct de vedere al varstei, procesul de imbatranire fizic si mental incepe la varsta de 20 de ani, dar este vizibil la o varsta medie sau inaintata. Poate ca nu putem evita imbatranirea, dar in mod sigur putem contribui la incetinirea acestui proces. V-ati intrebat vreodata ce anume cauzeaza imbatranirea? Si cum putem lupta impotriva fenomen?

Abordand acest subiect, este necesar sa facem referire la antioxidanti si la radicalii liberi. Dar ce sunt de fapt aceste substante? Aflati ca antioxidantii isi au rolul lor in incetinirea acestui fenomen. Antioxidantii sunt substante chimice ce protejeaza organismul de anumite molecule periculoase numite radicali liberi. Radicalul liber (molecula de oxigen reactiv) dispune de un enorm potential energetic. Aceasta celula se afla intr-o relatie stransa cu celulele sanatoase ale organismului, reusind ca in timp sa le deterioreze si sa le transforme in radicali liberi.

Protejarea organismului prin antioxidanti

Organismul nostru este expus radicalilor liberi din diverse motive. Un lucru este sigur: nu ii vedem si nu ii simtim cand acestia ne ataca. In mod silentios insa, acestia produc efecte ireversibile asupra organelor, tesuturilor si celulelor noastre. Factorii de mediu sau modul nesanatos de viata pe care il ducem determina supraproductia de radicali liberi. Stiati ca poluarea, fumul de tigara, expunerea excesiva la soare, consumarea anumitor substante chimice prezente din ce in ce mai frecvent in alimentele de toate zilele, radiatiile, stresul, diabetul duc la imbatranire prematura?

Truism sau nu, dar am evita multe probeleme daca am sti cum sa prevenim. Inainte de a trata...Cea mai eficienta arma de protectie impotriva atacului de radicali liberi este aceea de a ne crea rezerve proprii de antioxidanti. Putem obtine acest lucru printr-o dieta echilibrata, saraca in grasimi si bogata in fibre alimentare si substante antioxidante, prin exercitii fizice regulate si printr-o expunere cat mai mica la factorii nocivi ai mediului.

Beta-carotenul, vitamina C, vitamina E, extractul de ceai verde sau de armurariu, extractul din seminte de struguri sau de ginko biloba, extractul de schisandra, licopenul, n-aceticisteina, acidul alfa-lipoic, seleniul sau coenzima Q10 sunt excelenti antioxidanti. Consumati cate mai multe legume si fructe proaspete bogate in antioxidanti naturali si evitati procurarea lor din suplimentele nutritive. Antioxidantii pe care organismul nostru ii extrage din alimente sunt benefici atat pentru functionarea normala a creierului, cat si pentru sanatatea generala a organismului.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Dermatologii avertizează: Zahărul poate accelera ridurile și îmbătrânirea pielii Ghid de ”îmblânzire” a ridurilor: Ce sunt ridurile, de ce apar și cum le putem estompa Activi cosmetici populari în produsele pentru ten

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri