Surse de polen
Florile nu sunt singurele surse de polenuri. Alte surse sunt: copacii, iarba, buruienile. In Romania, perioadele cu concentratii ridicate de polen in aer sunt din martie pana in septembrie, in functie de zona geografica. Este bine sa cunosti care este perioada cu nivel ridicat de polen din zona in care locuiesti.
Exista aproximati 40 de specii de polen care genereaza alergii respiratorii.
Ca o regula generala, plantele cu inflorescenta bogata si parfum puternic sunt mai putin alergene decat palntele cu flori mici, slab reprezentate, pentru ca acestea nu folosesc insecte pentru polenizare ci isi propaga polenul prin aer, contactul cu organismul fiind astfel greu de evitat. Cele mai importante surse de polen sunt:
* polenul de arin, de alun (februarie–martie);
* polenul de salcie, plop, ulm (martie–aprilie);
* polenul de frasin, mesteacan (aprilie);
* polenul de stejar, fag, pin (mai);
* polenul de tei (iunie).
Diagnosticul
In cazul in care persoana care prezinta o alergie cunoaste substanta la care este sensibila, diagnosticul este usor de pus de catre un alergolog, pe baza descrierii simptomelor. In acest caz medicatia recomandata de medicul specialist si evitarea substantei alergene inlatura simptomele neplacute. Mai dificil este cand trebuie descoperit factorul declansator pentru o alergie careia nu i se cunoaste cauza.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri