IN ACEST ARTICOL:
Odata cu explozia de lumina si verdeata, primavara vine si cu aspecte mai putin placute si deosebit de suparatoare pentru unele persoane: o gama foarte variata de alergii specifice acestui sezon.
Pentru aceasta se pot face diferite teste alergologice care constau in expunerea la diferite substante sau injectarea sub piele a unor mici cantitati din substante care provoaca alergii. Pe langa acestea mai exista anumite patchuri care sunt lipite pe pielea pacientului si lasate cateva ore sau zile. Ele pot oferi informatii despre tipul alergiei si sunt utile al depistarea cauzei acesteia.

Tratamentul

Evitarea contactului cu substanta alergena este cel mai bun tratament. Daca masurile preventive nu sunt suficiente si daca simptomele sunt zgomotoase, trebuie sa te adresezi unui alergolog care iti poate prescrie un tratament medicamentos. Tratarea alergiilor se face cu medicamente antihistaminice, eliberate cu sau fara reteta. Acestea se pot lua pe cale orala sau pot fi utilizate sprayuri nazale cu preparate antihistaminice. Ele ajuta la prevenirea reactiilor alergice dar folosirea lor este limitata din pricina afectelor adverse precum somnolenta, scaderea capacitatii de concentrare, diminuarea atentiei.

Se mai folosesc preparate cu cortizon sau medicatie cu administrare locala precum decongestionante nazale. Acestea trebuie evitate in caz de hipertensiune, boli cardiovasculare, tulburari in activitatea glandei tiroide, diabet, sarcina, alaptare.

O metoda care trateaza cauza si nu simptomele este desensibilizarea. Aceasta presupune expunerea sub control medical la alergenul care provoaca alergia cu scopul de a modula raspunsul imun al organismului. Aceasta metoda este controversata, trebuie aplicata pentru o perioada lunga de timp pentru a obtine un efect si trebuie efectuata numai sub control medical.

Care sunt masurile de preventie?

Reprezinta cea mai buna solutie pentru evitarea manifestarilor neplacute specifice alergiilor de primavara. Desigur, acest lucru nu este intotdeauna posibil, din motive precum necunoasterea substantei alergene sau dificultatea evitarii contactului ca aceasta substanta (polenul este extrem de raspandit in lunile de primavara). Identificand exact alergenul se poate limita reactia alergica fara ajutor medical.

Iata cateva masuri care pot preveni sau ameliora alergiile de primavara:

* administreaza-ti zilnic, in sezon, medicamentele recomandate de medic pentru a preveni sau limita reactia alergica;

* evita zonele cu arbori precum parcuri, paduri daca stii ca esti alergica la polenul acestora;

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri