IN ACEST ARTICOL:
Cate dintre noi constientizeaza cu adevarat cat rau ne facem cu fiecare tigara pe care o ducem la gura?
Fie ca suntem fumatoare inraite si avem acest obicei de ani buni de zile, fie ca inhalam fumul de tigara involuntar, fumatul a devenit un obicei omniprezent in secolul in care traim si respiram. In mod sigur stim cu toate ca efectele tigarilor asupra sanatatii organismului nostru nu sunt tocmai benefice. Dar cate dintre noi constientizeaza cu adevarat cat rau ne facem cu fiecare tigara pe care o ducem la gura? Stiati ca din cele 4000 de substante pe care o tigara le are in compozitia sa, 43 cauzeaza cancer? Fara sa mai punem la socoteala numeroasele afectiuni respiratorii sau cardio-vasculare pe care le provoaca...

De ce sunt tigarile periculoase?

Compozitia chimica a tutunului este complexa, in frunzele acestuia gasindu-se diverse componente chimice precum celuloza, proteine, amidon, steroli, minerale, etc. Nicotina este unul dintre cei mai toxici agenti activi ai tutunului, o concentratie de cinci miligrame din aceasta substanta fiind suficienta pentru a omori un caine prin paralizia nervilor motori, iar o doza de saizeci miligrame are un efect similar asupra omului. Odata ce tutunul este ars, se elibereaza alte noi substante: gaze, vapori necondensati si substante particulare variabile.

In fumul de tutun se mai gasesc in concentratii mari acroleina, formaldehida, acidul cianhidric, acetaldehida, substante ce irita caile respiratorii. Totusi, printre cei mai periculoase toxine din fumul de tigara se numara gudronul -o substanta ce pateaza dintii, unghiile si afecteaza plamanul, monoxidul de carbon -un gaz extrem de periculos in cantitati mari pentru ca tinde sa inlocuiasca oxigenul din sange, oxizii de nitrogen care duc la aparitia bolii de plamani si la efizem, amoniacul, metale periculoase precum arsenicul si plumbul, compusi radioactivi si cianuri de hidrogen.

Cum afecteaza fumatul igiena orala

Studiile medicale de specialitate indica faptul ca fumatul provoaca parodontopatii, afectiuni ale tesuturilor care sustin dintii, ducand in timp la aparitia si la agravarea acestora. Anii pe care ii petrecem fumand prezinta un factor de risc major pentru pierderea dintilor si a intensificarii carilor coronare, iar riscul aparitiei cancerului oral este cu atat mai mare cu cat creste si numarul de tigari consumate. La aparitia cancerului de tip bucal contribuie si intervalul de timp in care s-a practicat obiceiul fumatului.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Dermatologii avertizează: Zahărul poate accelera ridurile și îmbătrânirea pielii Nu poți ține post 40 de zile? Poți începe cu doar 5 zile pentru a simți deja efectele benefice ale detoxifierii în corp și minte Protecția solară nu este doar pentru vară: Cum și de ce să-ți protejezi pielea pe tot parcursul anului

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri