Comunicat de presa
Migrene, dureri de spate, sciatica, pierderi de echilibru, tulburari ale somnului si digestiei si multe altele. Toate aceste afectiuni atat de diferite au in comun practica medicinei ostopate, o conceptie anatomo-fiziologica unitara de functionare a organismului, bazata pe unitatea si dependenta reciproca dintre structura si functie, pe fortele interioare de recuperare ale organismului care, spijinite din exterior de un efort minim curativ, duc ulterior la vindecare.
In Romania osteopatia este practicata cu succes si de dl Vasile Patrascu Osteopat D.O., in cadrul cabinetului Osteosan, deschis in Bucuresti la inceputul acestui an. Cu o vasta experienta (6 ani de studii la Colegiul Osteopatic European de la Paris, 14 ani fizioterapeut la Spitalul Regional din Sion si un cabinet de osteopatie deschis in 1995 la Pont de la Morge / Sion, Elvetia), dl Vasile Patrascu Osteopat D.O ne ofera cele 5 motive pentru care pacientii ar trebui sa aleaga osteopatia pentru tratatea afectiunilor de care sufera:
1. Osteopatia ofera un sistem de diagnostic si tratament care porneste de la ideea ca mare parte dintre durerile si afectiunile de care suferim decurg din anormalitatile existente in structura corpului si este utilizata pentru depistarea tulburarilor patologice ale biomecanicii corpului, organelor si tesuturilor, cu tehnici manuale blande si de mare rafinament.
2. Medicul osteopat actioneaza manual asupra structurilor craniului, coloanei, coastelor, bazinului, sacrului, articulatiilor, aparatului musculo-ligamentar si fascial sau asupra organelor interne, cu scopul de a indeparta disfunctiile identificate din respectivele structuri si a restabili mobilitatea lor.
3. Osteopatia numara peste 3500 de tehnici, iar terapia manuala mai mult de 100. Pentru a stapani toate aceste tehnici, medicul osetopat invata circa 5 ani.
4. Organismul are capacitatea sa proprie de vindecare, cu conditia ca patologia sa fie reversibila. Rolul osteopatului este sa "dea startul" acestui proces de vindecare, prin liberarea tesuturilor leziunii osteopatice. Astfel se amelioreaza raportul dintre structura si functiune, ceea ce constitue principiul de baza al osteopatiei - emis de fondatorul ei Arthur Taylor Still - in sensul ca structura guverneaza functiunea.
5. Termenul osteopatie este compus din “osteon” – ce provine din greaca si inseamna “os” si “pathos” – ce inseamna in greaca “suferinta” si este o forma de medicina alternativa ce a fost inventata in America de catre dr. Andrew Taylor Still, care infiinteaza in 1892 la Kirskville primul colegiu osteopatic. El a fost primul care a inteles ca, pentru a fi sanatos, este necesara o buna mobilitate a tesuturilor intregului corp omenesc.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri