21 Noiembrie 2011 publicat în Sanatate 51 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
In ultimii 5 ani, prevalenta fumatului zilnic in Romania a scazut de la 29,7% in 2003 la 22% in 2011! Fata de anul 2009, prevalenta totala a fumatului (fumatori zilnici si fumatori ocazionali) a scazut de la 32,4% la 26,2%.
- Sunt cu aproape o treime (31,5%) mai putine femei care fumeaza zilnic in 2011 decat in 2009.
- Numarul de persoane care au renuntat la fumat si al celor care doresc sa renunte este in crestere chiar fata de anul 2009: sunt cu 7,1% mai multi cei care doresc sa renunte la fumat in urmatoarele 6 luni!
- Sunt semnificativ mai multi romani care doresc interzicerea fumatului in toate spatiile publice inchise, inclusiv restaurante si baruri: crestere cu 62%, de la 44,1% la 71,4%!

Ministerul Sanatatii ii felicita pe cei care au ales sa-si protejeze sanatatea prin renuntarea la fumat si le reaminteste celor care inca mai consuma tutun ca abandonarea fumatului, ca modalitate unica de interventie, este cea mai eficienta masura de prevenire a imbolnavirilor si deceselor premature. Ministerul va continua sa-i sprijine pe cei care se hotarasc sa renunte la tutun prin oferirea de medicamente gratuite de catre medicii specializati in terapia tabagismului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Semne că ești însărcinată - primele simptome de sarcină Nu rupe aripile unei păsări și apoi spune-i să zboare Horoscop OCTOMBRIE 2024 - 4 zodii au cea mai puternică karma a abundenței în aceste zile: unele atrag bani, altele darul iubirii

Facem un apel la adultii din tara noastra sa respecte legislatia de interzicere a vanzarilor de produse din tutun catre minori, sa nu le ofere produse din tutun si, mai ales, sa nu-i incurajeze, prin exemplul propriu, sa fumeze.

De asemenea, rugam mass media sa nu difuzeze imagini in care fumatul de trabuc sau tigari de foi este prezentat intr-un mod pozitiv. Trabucul cauzeaza dependenta la fel ca si tigara, iar faptul ca pare “mai natural” deoarece sunt adaugate mai putine ingrediente decat in tigara nu inseamna ca este lipsit de nocivitate pentru sanatate. De exemplu fumul de trabuc poate cauza cancer bucal (al buzelor, al limbii, al gingiilor si al gatului), de laringe, de esofag si de plamani dar si afectiuni care, desi nu sunt letale pe termen scurt, afecteaza dramatic calitatea vietii, cum ar fi caderea dintilor.

Ritualuri pentru primele zile ale anului: Cum să atragi norocul și belșugul în casa ta Horoscopul complet al dragostei pentru Februarie 2024: Surprize și vești extraordinare în iubire, schimbări de destin pentru unele zodii! Back to School: 10 cărți care vă vor ajuta copilul să înțeleagă mai bine lumea înconjurătoare

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri