28 Noiembrie 2011 publicat în Sanatate 40 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Inventata de specialistii japonezi in ecografie, sonoelastografia este o noua tehnica ecografica ce masoara calitativ si cantitativ elasticitatea tumorilor mamare.

La fiecare 13 minute o femeie moare de cancer mamar. Romania este pe locul intai in Uniunea Europeana in ceea ce priveste incidenta cancerului la san. Anual sunt diagnosticate peste 7000 de femei cu aceasta boala si doar aproximativ 10% descopera aceasta afectiune in faza incipienta lucru ce inseamna o sansa de supravietuire foarte mare.

Multe formatiuni canceroase apar sub forma unor noduli si pot fi detectate in mod uzual prin palpare. Exista insa numeroase cazuri in care acesti noduli nu sunt detectati la palpare datorita dimensiunii foarte mici sau faptului ca sunt situati intr-o zona adanca si mai greu accesibila in interiorul organismului. Cancerul la san este pe locul doi, dupa cancerul de col uterin, pe lista formelor de cancer care le afecteaza pe femei. Sansa de vindecare poate fi de 100% daca acesta este depistat in faza incipienta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Totul despre sistemul imunitar Totul despre fațetarea dentară: Sfatul Specialistului Totul despre Bruxism: Ce este, de ce apare și cum se combate

Cum poti depista cancerul mamar din timp?

Inventata de specialistii japonezi in ecografie sonoelastografia este o noua tehnica ecografica ce masoara calitativ si cantitativ elasticitatea tumorilor mamare.

Folosirea sonoelastografiei inlatura multe dintre dificultatiile de diagnosticare ale cancerului, deoarece ea combina avantajele ecografului (adancimea de penetrare si rezolutia) cu sensibilitatea la diferentele de rigiditate ale tesuturilor analizate.

Tehnica se bazeaza pe faptul ca tesutul malign e mai dur decat cel benign si masoara proprietatile elastice ale tesutului utilizand ultrasunetele. Metoda permite detectarea si localizarea tumorilor, atunci cand ele au o elasticitate diferita fata de tesutul din jur, fiind complementara mamografiei, ecografiei bidimensionale, examenului Doppler si rezonantei magnetice nucleare.

Totul despre zona intima a femeilor Totul despre Legea Atracției - Schimbă-ți gândurile, iar viața ta se va schimba! Osho - Totul despre guru și influența sa în spiritualitatea modernă

„Cercetarile au aratat ca tesutul mamar normal si grasimea mamara au o elasticitate mai scazuta, in timp ce alte regiuni, de exemplu cele canceroase, prezinta modificari ale elasticitatii tesutului pe o zona mai mare decat cea indicata de ecografia clasica. Sonoelastografia poate depista orice modificare la nivelul sanului, de la tumori pana la denivelari si ulceratii.”, a explicat Dr. Cornel Lungu, medic primar ecografie generala la Centrul Medical Focus.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri