„In cadrul Centrului Medical Focus se fac zilnic intre 3 si 5 ecografii de acest tip. Cel mai mare avantaj al sonoelastografiei este acela ca nu iradiaza sanul, asa cum o face mamografia, tocmai de aceea ea poate fi repetata frecvent, fara a determina efectele secundare ale iradierii, fiind in acelasi timp nedureroasa. Aplicata corespunzator si in coroborare cu celelalte metode de explorare ale sanului, aceasta micsoreaza semnificativ necesitatea punctiilor mamare cu un procent ce poate ajunge la 40%.”, a adaugat Dr. Cornel Lungu.
Totusi, folosita ca metoda de diagnosticare separata, elastografia are anumite limitari. Principalul dezavantaj este acela ca prin cresterea presiunii aplicate asupra sanului in momentul efectuarii elastografiei, este influentatp atat imaginea elastografica, cat si scorul de elasticitate. Atunci cand pentru stabilirea unui diagnostic sunt folosite scorurile de elasticitate, imaginile obtinute prin aplicarea unei presiuni crescute pot duce la un diagnostic gresit. Pentru obtinerea unor imagini si scoruri cat mai nealterate, trebuie aplicata o presiune usoara si constanta asupra sanului, ceea ce presupune experienta si abilitate din partea tehnicianului.
Informatii oferite de Centrul Medical Focus
Centrul Medical Focus dispune de un modern Bloc Operator si Compartiment de Anestezie si Terapie Intensiva, capabil sa efectueze interventii chirurgicale prin spitalizare de zi. Printre tehnicile de actualitate se numara: elastografia sanului, electomiografia si examinarea OCT – tomografie in coerenta optica retiniana.
Iti recomandam si articolele:
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri