-este bine de evitat consumul de alimente zaharoase lipiciose (precum caramelele, halvita, nuga, etc.) indeosebi seara
-alimentele ce contin zaharuri trebuie consumate in cadrul meselor principale ale zilei, nu inainte sau intre acestea
-zaharul trebuie consumat rational
Trebuie sa mai tinem cont si de faptul ca produsele cerealiere aduc cel mai bogat material energetic si pentru organism tocmai datorita continutului ridicat de zaharuri. Pe langa acestea, aceste alimente mai contin si proteine vegetale, vitamine din complexul B si E si saruri minerale. Produsele rafinate, prelucrate, spre deosebire de alimentele primare, sufera o scadere in acest sens. Painea integrala si cea alba au un continut mai scazut de vitamine si proteine decat cea intermediara. Reducerea substantelor minerale din alimentatie favorizeaza atacarea smaltului dintilor si duce la aparitia cariilor dentare.
Un articol de Dana Negoita
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9