-este bine de evitat consumul de alimente zaharoase lipiciose (precum caramelele, halvita, nuga, etc.) indeosebi seara
-alimentele ce contin zaharuri trebuie consumate in cadrul meselor principale ale zilei, nu inainte sau intre acestea
-zaharul trebuie consumat rational
Trebuie sa mai tinem cont si de faptul ca produsele cerealiere aduc cel mai bogat material energetic si pentru organism tocmai datorita continutului ridicat de zaharuri. Pe langa acestea, aceste alimente mai contin si proteine vegetale, vitamine din complexul B si E si saruri minerale. Produsele rafinate, prelucrate, spre deosebire de alimentele primare, sufera o scadere in acest sens. Painea integrala si cea alba au un continut mai scazut de vitamine si proteine decat cea intermediara. Reducerea substantelor minerale din alimentatie favorizeaza atacarea smaltului dintilor si duce la aparitia cariilor dentare.
Un articol de Dana Negoita
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice