IN ACEST ARTICOL:
Un zambet larg si sincer care dezvaluie dinti frumosi si ingrijiti reprezinta o adevarata incantare pentru oricare dintre noi.
-aportul energetic, realizat prin zahar total nu trebuie sa fie mai mare de 10% din valoarea totala a ratiei alimentare
-este bine de evitat consumul de alimente zaharoase lipiciose (precum caramelele, halvita, nuga, etc.) indeosebi seara
-alimentele ce contin zaharuri trebuie consumate in cadrul meselor principale ale zilei, nu inainte sau intre acestea
-zaharul trebuie consumat rational

Trebuie sa mai tinem cont si de faptul ca produsele cerealiere aduc cel mai bogat material energetic si pentru organism tocmai datorita continutului ridicat de zaharuri. Pe langa acestea, aceste alimente mai contin si proteine vegetale, vitamine din complexul B si E si saruri minerale. Produsele rafinate, prelucrate, spre deosebire de alimentele primare, sufera o scadere in acest sens. Painea integrala si cea alba au un continut mai scazut de vitamine si proteine decat cea intermediara. Reducerea substantelor minerale din alimentatie favorizeaza atacarea smaltului dintilor si duce la aparitia cariilor dentare.

Un articol de Dana Negoita

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri