Stilul de viata nesanatos, stresul, alimentatia necorespunzatoare iti scad imunitatea, iar corpul nu mai poate lupta cu temperaturile scazute din timpul iernii, pe care le resimti din plin. Ai nevoie de o revigorare generala a organismului si de intarirea sistemului imunitar. Cum inca din antichitate frigul a fost folosit pentru efectele sale antiinflamatorii si analgezice, pentru stimularea metabolismului, intarirea sistemului imunitar si pentru tratarea leziunilor, si tu poti folosi acum frigul in avantajul tau. Progresul tehnologiei, iti pune la dispozitie temperaturi controlate, de pana la -180°C, in cabinele criosaunelor (proceduri de aerocrioterapie), pentru ca tu sa beneficiezi din plin de beneficiile oferite.
Ce este aerocrioterapia?
„Aerocrioterapia este o metoda ce consta in racirea simultana a intregii suprafete a corpului uman, in mediu gazos, la o temperatura foarte scazuta (-120º pana la -180ºC). Aceasta terapie este parte a medicinii integrative si este destinata corectarii tulburarilor functionale si astfel, prelungirii vietii. Aerocrioterapia determina un lant de reactii de aparare, dar fara a suprastimula mecanismele de termoreglare ale organismului. Raspunsul terapeutic apare prin mai multe mecanisme: stimularea sistemului adrenal, stimularea functiei lobului anterior al hipofizei, interventia sistemului neuropeptidelor si formarii endorfinelor endogene. Mecanismele sanogenice ale aerocrioterapiei se bazeaza pe efectele anestezice, antiinflamatorii si spasmolitice” a spus Dr. Raluca Tugui, medic specialist recuperare, medicina fizica si balneologie, in cadrul clinicii Bio Terra Med.
Organismul uman este extrem de complex si are o capacitate de autovindecare extraordinara. In momentul in care este agresat cu un soc termic el raspunde pe masura si activeaza toate resursele pe care le are la dispozitie pentru a asigura supravietuirea, inclusiv intarirea, fortifierea si pregatirea organismului pentru iarna, prin ”calirea” lui. In acel moment se produce o comunicare extrem de rapida intre receptorii din piele si hipotalamus care primeste instantaneu informatii despre agresiunea termica care s-a produs asupra organismului. Sunt alertate si puse in functiune mecanismele proprii organismului pentru a mentine constanti parametrii de termoreglare.
Cum sa invingi frigul printr-un altfel de... frig
Desi poate parea incredibil, organismul nu ingheata la aceste temperaturi. In primul rand, pentru ca timpul petrecut in criosauna este foarte scurt (120-180 secunde), in al doilea rand, pentru ca temperaturile scazute sunt obtinute gradual, in mod controlat. Sunt eliberati vapori de azot lichid pentru 2-3 secunde, apoi urmeaza o pauza de 40-60 secunde, in care organismul cedeaza caldura si se adapteaza cu noua temperatura. Acest ciclu se repeta de cateva ori pana la terminarea celor 180 de secunde. Temperatura interna a organismului nu este afectata, doar temperatura pielii scade pana la 0°C. In plus, frigul din criosauna este uscat, nu este acelasi frig pe care il simtim in timpul iernilor geroase, cu acele senzatii de ”intepaturi”.
Temperatura in timpul procedurilor in criosauna este obtinuta prin evaporarea azotului lichid, care devine gazos (nu este toxic, el gasindu-se in aerul respirat in proportie de 78%). Temperatura obtinuta nu se asociaza cu umiditate, ceea ce face ca procedura sa fie suportabila pentru organism.
Fortifiaza-ti organismul in timpul iernii si invinge frigul cu un altfel de frig, in cabinele criosaunelor CrioBio, in care se efectueaza proceduri de aerocrioterapie la -180°C. Criosauna nu previne si nici nu trateaza gripa sau raceala, dar iti intareste organismul astfel incat acesta lupta singur impotriva virusilor, racelilor si oboselii. Aerocrioterapia imbunatateste performantele sistemului imunitar, reduce stresul si remediaza tulburarile de somn.
Comunicat de Presa
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri