IN ACEST ARTICOL:
Electromiografia este recomandata in urmatoarele cazuri: pentru stabilirea cauzelor inexplicabile de slabiciune musculara; pentru stabilirea diferentelor dintre slabiciunile musculare provenite de la afectiuni la nivel muscular si cele provenite de la afectiuni ale sistemului nervos.

Cele mai recente studii, realizate de Comisia de Statistica a Uniunii Europene arata ca 3 din 4 persoane sufera de distrofie musculara. Afectiunile musculo-scheletice (AMS) raman, in continuare cele mai frecvente probleme de sanatate prezente in statele UE. Acestea afecteaza angajatii din toate sectoarele de activitate, cele mai ridicate rate nregistrndu-se n agricultura Si constructii.

Electromiografia (EMG) este un examen medical folosit pentru a inregistrara activitatea electrica a muschilor. Cand muschii sunt activi, acestia produc impulsuri electrice, direct proportionale cu nivelul activitatii musculare. Acest tip de investigatie poate fi recomandat doar de medicul specialist, in cazul depistarii unor activitatii electrice anormale de la nivelul muchilor, survenite in boli si afectiuni precum distrofie musculara, inflamatii musculare, leziuni ale sistemului nervos periferic (manifestate la nivelul mainilor si picioarelor), scleroza laterala amiotrofica, miastenia gravis si hernie de disc.

'"Centrul Medical Focus ofera posibilitatea de investigatie neurologica prin efectuarea electroencefalogramei computerizate, examen medical cunoscut si sub numele de EEG. Aceasta investigatie are la baza inregistrarea cu ajutorul unui sistem performant de ultima generatie a activitatii electrice a creierului. Investigatia este foarte utila pentru diagnosticarea diverselor afectiuni neurologice post-traumatice, a epilepsiei, a migrenelor, a tulburarilor de somn si a formatiunilor tumorale", a declarat Dr. Tudor Dimitrie Lupescu, medic primar neurologie la Centrul Medical Focus.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce trebuie să faceți în cazul deficienței de magneziu: recomandări practice Ce provoacă durerile de spate și cum le putem remedia? Cuviosul Paisie Aghioritul: Rostul încercărilor și al durerilor din viața noastră

Cand este recomandata electromiografia?

In general, electromiografia este recomandata in urmatoarele cazuri: pentru stabilirea cauzelor inexplicabile de slabiciune musculara; pentru stabilirea diferentelor dintre slabiciunile musculare provenite de la afectiuni la nivel muscular si cele provenite de la afectiuni ale sistemului nervos; pentru stabilirea diferentelor dintre slabiciunile muschilor datorate afectiunilor propriu-zise, si a celor datorate nefolosirii muschilor la parametrii normali datorita durerilor sau lipsei de motivatie.

In cazul adultilor electromiografia nu presupune pregatiri speciale. Daca, insa testul va fi efectuat unui copil, este indicat sa aveti o discutie deschisa cu acesta pentru a-l familiariza cu procedura ceruta de electromiografie.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri