6. Criza Spatiului
De exemplu, solutia deseurilor spatiale a devenit contraproductiva si chiar periculoasa; in acelasi timp, spatiul este manipulat ca "obiect de bau-bau", dupa cum s-a exprimat Galatescu. De exemplu, exploziile solare care ii sperie mereu pe oameni. Ca un revers al medaliei, spatiul a devenit din nou o sursa de curiozitate. A renascut curiozitatea fata de spatiu, acesta redevenind un element de show, de sursa de inspiratie pentru designeri, pentru zona de arhitectura, o reintoarcere la designul navetelor spatiale, la acea boemie a spatiului care nu a mai fost din anii‚ ’60. Tot astazi se discuta despre privatizarea spatiului. O schimbare absoluta. Zona privata este lasata sa exploateze spatiul, ceea ce inseamna din ce in ce mai mult turism spatial.
7. Criza Morala-Religioasa
In aceasta zona vorbim despre tot felul de alte crize cum ar fi cea a finalului perpetuu... ceea ce duce la o limitare a orizontului de asteptare. De exemplu, suntem chiar in anul 2012. Dar daca mayasii nu mai vad nimic, nu inseamna ca s-a terminat. De asemenea, tot aici trebuie sa vorbim despre criza spiritualitatii care se resimte masiv si aproape generalizat. Din ce in ce mai multi oameni incearca sa isi gaseasca o religie, dar intr-un mod habotnic, apasator. Galatescu a mai identificat crimele justificate de cutume religioasa sau aparitia sectelor si a falsilor mentori sau asumarea viciilor ca normalitate.
8. Criza limitelor
Avem o problema cu prognozele; 2012 ar fi un punct de inflexiune, o limita. Exista insa si o exagerare a limitelor - de exemplu Guinness Book, sau testarea limitelor in sporturi periculoase. Testarea limitelor a devenit un lifestyle distructiv.
9. Criza comunicarii
In acest moment stilul de viata se bazeaza pe ceea ce transmiti catre ceilalti si mai putin pe ceea ce faci. Astazi, internetul a creat o mutatie imensa, de la sfarsitul secolului XX si pana astazi. Tot la acest punct vorbim si despre feudalizarea culturii. In momentul in care exista o manipulare masiva a maselor, intotdeauna va exista si un recul - aparitia unor personaje care se opun, constienti de faptul ca sunt exceptie. Cand vorbesti despre exceptie vorbesti despre insularizare. Se creeaza astfel o stare de casta in zona culturii.
Retelele sociale de asemenea, provoaca mutatii. Incepem sa ne pierdem functia transferului de emotie directa. Printre multiplele crize ale comunicarii actuale pe care le-a adus in discutie, Galatescu a vorbit si despre Criza din Cultura. Sunt cuvinte pe care deseori le rostim astazi, fiindu-ne familiare: „Cultura se scufunda, programatic dupa parerea mea, astfel incat sa fie o manipulare mai usoara a populatiei”.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară