Cate femei au mers cu vanatai la serviciu si cu un zambet fals pe buze spunand ca nu au patit nimic si mimand portretul familiei fericite... „de dragul copiilor”. Ne-am prefacut cu totii ca nu se intampla nimic, ca violenta domestica nu exista, pana cand acesta problema a erupt precum un vulcan. O femeie a facut nenumarate plangeri la politie si nu a fost ascultata nici dupa ce i-a anuntat pe politisti ca partenerul ei detine o arma de foc si ca o ameninta.
Pe vechea lege, politistii, pana la urma si ei parte dintr-o societate care considera violenta impotriva femeilor o bagatela de familie, nu aveau prea mare libertate de interventie, dar nici nu se grabeau sa solutioneze plangerile in astfel de cazuri, dupa cum ne-au aratat chiar evenimentele grave din ultima perioada.
"Atacul armat din data 5 martie de la coaforul din zona complexului Perla este un alt exemplu, mai vizibil decat multe altele, al modului deficitar in care este abordata violenta impotriva femeilor in Romania", a atras atentia Centrul FILIA din Romania, "cerand in acelasi timp efectuarea unei analize transparente a acestui caz si responsabilizarea celor care il instrumentau".
Centrul FILIA si alte organizatii au cerut in nenumarate randuri "reprezentantilor institutiilor insarcinate cu siguranta cetatenelor si cetatenilor, precum si cu exercitarea actului de justitie sa se implice activ prin impunerea unor masuri ferme care sa previna si sa combata fenomenul violentei domestice, al violentei impotriva femeilor in general.
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate