9 Martie 2012 publicat în Social 31 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Presedintele Traian Basescu a semnat, chiar in data de 8 Martie 2012, decretul pentru promulgarea Legii pentru prevenirea si combaterea violentei in familie. Un gest de apreciat dar... tardiv!

Noua lege promulgata ieri de Traian Basescu asigura o reala protectie victimei violentei domestice, autoritatile statului fiind obligate sa intevina cu rapiditate in cazul agresiunii la domiciliu, prin Ordinul de Protectie si prin Ordinul de restrictie.

Masacrul de la coaforul din Dorobanti dezbatut la Realitatea TV - In platou s-a aflat si Delia Panait - membra a Asociatiei FRONT, alaturi de Mihai Albu - psiholog, Cristian Teodorescu - jurnalist:


Cateva prevederi importante din noua Lege a Violentei Domestice

Noua Lege prevede faptul ca violenta in familie reprezinta „orice actiune sau inactiune intentionata, cu exceptia actiunilor de autoaparare sau de aparare, manifestata fizic sau verbal, savarsita de catre un membru de familie impotriva altui membru din aceeasi familie care provoaca sau poate cauza un prejudiciu sau suferinte fizice, psihice, sexuale, emotionale sau psihologice, inclusiv amenintarea cu asemenea acte, constrangerea sau privarea arbitrara de libertate".

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Traian Dorz - Despre recunoștință: Fiii mei, recunoștința dați-o cui o datorați. S-o primiți și voi odată de la cei ce-o așteptați... Culorile Maramureșului se văd la Iași! Din 13 noiembrie, se deschide o expoziție dedicată pictorului Traian Bilțiu-Dăncuș Sistemul de bikesharing IVelo by Green Revolution s-a extins și în vestul țării, la Timișoara

Principala modificare adusa de proiectul initiat de mai multi deputati si senatori PDL este includerea unor mijloace specifice de drept civil, precum ordinul de protectie si ordinul de restrictie ca mijloc de eficientizare a activitatii autoritatilor pentru sustinerea si consilierea victimelor violentei in familie. Astfel, „persoana a carei viata, integritate fizica sau psihica ori libertate este pusa in pericol printr-un act de violenta din partea unui membru al familiei poate solicita instantei ca, in scopul inlaturarii starii de pericol, sa emita un ordin de protectie se arata in Art.26. – (1). Legea mai arata ca agresorul poate fi evacuat din casa chiar daca este proprietarul imobilului.

Instanta il poate obliga pe agresor "sa plateasca chiria si/sau intretinerea locuintei pentru locuinta temporara unde victima, copiii minori sau alti membri de familie locuiesc sau urmeaza sa locuiasca din cauza imposibilitatii de a ramane in locuinta familiala". [Art.26. – (2)]

Mi-ar fi plăcut În februarie, HOMELUX îți dă TVA-ul înapoi Mama și fiica Paulei Seling, în videoclipul artistei "Inima ce inimă mi-a dat", pentru piesa ce adună trei generații la un loc 

De asemenea, Art. 27 indice 3. – (1) Arata ca cererile pentru Ordinul de protectie se se judeca de urgenta, in camera de consiliu, participarea procurorului fiind obligatorie iar pronuntarea instantei trebuie sa se faca in cel mult 48 de ore. Un alt aspect important nou in legislatia cu privire la violenta domestica este faptul ca „pe langa oricare dintre masurile dispuse potrivit alin. (1), instanta poate dispune si obligarea agresorului de a urma consiliere psihologica, psihoterapie sau poate recomanda luarea unor masuri de control, efectuarea unui tratament sau a unor forme de ingrijire, in special in scopul dezintoxicarii.”


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri