Violenta domestica, o problema de mentalitate
Legea aceasta mult asteptata este importanta , dar trebuie sa privim realist, ea nu va rezolva 100% o problema care este totusi de fond. Femeile din Romania traiesc cu preconceptia ca e de datoria lor sa se sacrifice intr-o familie unde traiesc episoade de violenta domestica, au din start un rol inferior in cadrul familiei- sa nu uitam... la recensamant eram intrebati „Cine este Capul familiei”, in baza aceleasi mentalitati, dupa casatorie, majoritatea barbatior din Romania considera ca sotia devine un soi de proprietate.Da, am vazut, traim intr-o societate in care o femeie care intenteaza proces de divort poate sa fie omorita cu sange rece intr-un coafor. Traim intr-o societate in care o femeie care vrea sa rupa o legatura este considerata o tradatoare. In acest caz, razbunarea obsesiva a sotului s-a rasfrant chiar si asupra unor persoane nevinovate.
In noi sta puterea de a schimba astfel de moentalitati nocive. Pe mai departe, statul trebuie sa asigure cadrul ideal pentru implementarea legii. In acest moment ne confruntam cu lipsa adaposturilor pentru femei agresate si in acelasi timp inexistenta centrelor de consiliere a agresorilor.
Va reamintesc cuvintele Genovevei Tisheva, nominalizata la Nobelul pentru Pace si activista pentru drepturile femeii din Bulgaria: „Aici (n.r. Romania si Bulgaria), femeiele suporta foarte cu umilinta. Si, chiar daca adoptam legi, stereotipurile vor fi cu greu inalturate. Vorbim despre o lupta universala si un angajament pe termen lung fiindca exista prea multe preconceptii inradacinate cultural”.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri