20 Aprilie 2012 publicat în Social 124 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Editorial: Avortul este una dintre cele mai delicate probleme, greu de dezbatut si care incita spiritele cu viteza fulgerului. Este insa o probema deosebit de importanta pentru noi, femeile!

Egoism...

In consecinta, femeile care ajung in nefericita situatie, vor fi obligate sa simta vina gestului lor si poate ca multe vor renunta. Mi se par egoisti acei oameni care, atunci cand vorbim despre avort nu iau in calcul infinitele situatii prin care trece o femeie ajunsa intr-o astfel de ipostaza. Mi se pare evident ca cel mai mult vor avea de suferit tot femeile foarte sarace, cele care nu isi vor putea permite drumuri la psiholog, cele care mai au acasa si alti copii si care probabil vor ajunge sa isi paraseasca copiii pe holurile spitalelor... pentru ca nu au cu ce sa ii creasca. Si apoi... ajungem la problema orfelinatelor si a copiilor care in final ajung tot ai nimanui, pe strazi.

Ma gandesc si la adolescenta traumatizata de descoperirea ca a ramas insarcinata si care va astepta probabil pana va fi prea tarziu ca sa mai poata face ceva, de teama parintilor... Pentru ea, posibilitatile pe care le-ar fi avut in viata se vor fi sfarsit brusc. „Adolescentele care devin mame au un handicap enorm in a-si realiza potentialul social. Rata de abandon scolar, in sanul adolescentelor cu copii, este mult mai mare decat media. Totodata, este mult mai probabil ca acestea sa primeasca tratament prenatal insuficient sau neadecvat, sa depinda de ajutoare de la stat pentru a-si creste copilul, sa se imbolnaveasca sau sa divorteze” (Sursa)

Trebuie sa intelegem ca nu traim intr-o lume ideala! Ca in jurul nostru sunt persoane care nu au situatia pe care o avem noi, ca un text de lege ne poate afecta si pe noi ca indivizi extrem de grav si ar adanci de asemenea si mai tare problemele sociale, in loc sa le corecteze! "Efectele unei asemenea legi pot fi nebanuite. Femeile vor fi puse sa alerge de la ginecolog la psiholog si inapoi, cu programari in fiecare caz. Toate aceste drumuri implica bani si timp. Exista riscul ca din cauza legii sa se dezvolte o piata neagra a medicamentelor de intrerupere a sarcinilor sau sa ne intoarcem la metodele babesti de a avorta de pe vremuri. Mai ales fetele si femeile de la tara vor recurge la aceste metode pentru a nu fi nevoite sa faca trei drumuri la oras. Sa nu uitam ca avorturile clandestine au dus inainte de ‘89 la mii de decese si la schilodiri fizice. O asemenea lege poate creste rata avorturilor clandestine.

Sa presupuna insa ca acele sedinte de consiliere-terorizare vor da roade iar femeile nu vor mai avorta, exista riscul sa se umple din nou orfelinatele cu copii abandonati, sa creasca rata pruncuciderilor sau alte nenorociri", argumenteaza Tudorina Mihai - activista feminista.

Iar peste toate, argumentul cel mai puternic si fara echivoc mi se pare: Statul nu are niciun drept asupra trupului nostru! Femeile sunt singurele stapane ale trupurilor, emotiilor si trairilor lor interioare.
Dreptul femeii de a avea control asupra propriului ei trup este un principiu esential al drepturilor civile si a societatii moderne si contemporane. Pentru stat, a-i refuza libertatea unei femei de a alege cand si cum sa aiba copii, este un prim pas catre alte abuzuri. Conform aceleiasi logici, statul ar putea implementa el insusi, legi de planificare familiala (vezi China) sau chiar sa impuna sterilizari fortate. (Sursa)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri