1 Iunie 2012 publicat în Social 1 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Cine suntem noi, noi cei care acum ne traim maturitatea sperand ca vom reusi sa construim o lume mai buna? Am fost denumiti "Generatia cu cheia de gat". Copii crescuti cu greu, cu toate astea, copii responsabili in care parintii aveau incredere. Mai aproape de natura si mereu cu rasete sanatoase pe chip.

Amintiri din Epoca de Aur

Regizorul Cristian Mungiu a coordonat o serie de scurt metraje denumite "Amintiri din Epoca de Aur".
 

Dar unul dintre cele mai frumoase texte dedicate generatiei cu cheia de gat a fost publicat de catre Cafeneaua.com din care spicuim amintiri pretioase:

Copiii de azi si de ieri

"N-am trait mai bine sau mai rau decat copiii de azi. Am trait. Pe noi ne-a adus barza si ne-a asezat, ca pe niste coconi, in vatra cuminteniei si a asteptarii. Am crescut infasati ca sarmalutele, printre gamelele de tabla si olitele de care eram legati la cresa. Eram frumosi, aveam pampoane rosii prinse-n crestete, sub barbie, de carucioare. Am supravietuit deochiului si timpului blestemat in care ne-a fost dat sa ne nastem.

Visele noastre, pazite de ochiul pestelui de sticla de pe televizor, erau bantuite de miros de portocala si de baloane de guma “Tipi-Tip”. Citeam pe ascuns “Elevul Dima dintr-a saptea” si “Boccaccio”, iar la vedere “Ciresarii” si Jules Verne. Noi nu ne trimiteam SMS-uri, ne fluieram sa iesim afara. “Mama lu’ Cutaaaare… Il lasati pe Cutare afara?”

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 10 rețete tradiționale românești - Mâncăruri autentice din bucătăria noastră Prăjitura Albă ca Zăpada - Rețetă tradițională și delicioasă pentru foi Albă ca Zăpada perfecte Ciorba de perișoare cu borș - o comoară culinară savuroasă, care încălzește toate sufletele

Baietii isi scriau cu pixul pe tricouri numele fotbalistului preferat. Jucau fotbal pe terenuri decupate din cartoane, iar fiecare nasture avea un nume. Cei care “driblau” erau la fel de pretiosi ca si o minge “Artex”. Jucam “Tara, tara, vrem ostasi” si “Flori, fete sau baieti”, de-a “v-ati-a” si “arimjimjim, aramjamjam”… Saream elasticul si sotronul desenat cu un ciob de caramida pe asfaltul din fata blocului. Singurii nostri roboti erau cei construiti din pachete de tigari lipite. Aveam papusi fara sex, ca ingerii, si bara de batut covoare de langa bloc, unde fetele faceau “exercitii la paralele”, imitand-o pe Nadia...
 

(...)Luam “Pepsi” pe sub mana de la cantina partidului si mergeam in fiecare vara in cate o tabara de pionieri. Stateam la cozi, “inaintasii” care tin randul, stateam in frig, stateam pe intuneric si aveam cartele. Dar nu stiu cum de s-a intamplat, am reusit, asa copii cum eram, sa ne luam ratia de fericire. Cate-o portie mica de fiecare, sa ajunga la toata lumea…

Ardeii Umpluți: O Delicatesă Tradițională Reinventată Rețetă cozonac pufos cu nucă pentru sărbători Poezii Mihai Eminescu - Capodopere ale literaturii române

Noi n-am avut DVD player, ne uitam la diafilme proiectate pe perete. Acelasi ecran fara plasma, unde, in serile in care se oprea curentul, umbrele mainilor inchipuiau animale la lumina lampii cu gaz. Jucam “fazanul” si construiam masini si palate din placutele metalice de la “Mecano”. Doar cinci minute pe zi, inainte de telejurnal, ne uitam la “Mihaela si Azorel”, alb-negru, si stiam doar ca Donald arata ca ratoiul-jucarie din cauciuc, cu bluza de marinar. Am supravietuit serialului “Dallas” si-am inventat un joc in care numaram in engleza: “Uan, ciu, sfri/Pamela vrea copii/ Si Bobby nu o lasa/ca este prea frumoasa”. Aveam clasoare cu timbre si colectie de surprize cu fotbalisti de la “Turbo”.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri