Smaranda Voicu, studenta aflata in interes de studii in Turcia, ne scrie din nou despre experientele ei in aceasta tara. Citeste primul ei articol: Cum m-am simtit ca femeie europeana in Sakarya, Turcia
In multe parti ale Turciei inca se opereaza cu segregarea de gen. Nu doar in est sau sud-est ci in toate orasele lor exceptand anumite parti ale celor trei metropole Istanbul, Ankara, Izmir, isi incepe Smaranda relatarea.
...Calatorind prin diferite orase ale Turciei, se intampla sa fie imposibil sa impartim aceleasi camere de hostel. Nici chiar in excursiile organizate de universitate n-am putut face asta. Profesorii nu ne lasau, era ceva rusinos, nu se cadea.
Viata de camin
In Sakarya, unde am studiat eu erau multe camine pentru studenti. Caminele erau toate separate, nici macar unul mixt. Toate erau particulare, costau de multe ori mult mai mult decat impartirea unei chirii intr-un apartament.
Mai mult, fetele aveau un program special-trebuiau sa fie inapoi in camin pana la maxim 12 noaptea in cele mai fericite cazuri. In cele mai nefericite, pana la ora 9, ca e vara, ca e iarna-oricum, presupuneau ei, vara copilele merg acasa la parinti.
Daca intarziai, erai penalizata in scris si ti se sunau parintii spre informare. La trei penalizari zburai, afara bine-nteles.
In alte cazuri ale unor camine de fete din Istanbul, ti se taia bursa. Nu se faceau exceptii nici daca erai studenta europeana, nemusulmana, motivand c
a nu vor sa imprime un model gresit de etica fetelor turcoaice.
Foto si home page: Enrique Freire
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice