Motivul urii? Versurile sunt cu atat mai elocvente. Inca din titlu, putem sa ne dam seama ca este vorba despre un stereotip negativ – „toate-s la fel” proclama hip-hoperii. Care este motivul urii lor impotriva femeilor? „Vreti pat mare cu matase si perne moi/ Vreti s-aveti pareri si sa vorbiti peste noi”. Versurile ne duc foarte usor inspre o ideologie misogina. Nu ne trebuie cine stie ce tip de analiza ca sa intelegem.
Mai departe, videoclipul este explicit:
O femeie hiper-sexualizata performeza o scena pornografica. Pe fund are imprimata talpa unui bocanc. Femeile din lumea pe care o promoveaza acesti oameni sunt dezumanizate total. Ele devin obiecte ale urii si ale violentei indreptate impotriva lor prin toate mijloacele – verbal, gestual, prin simboluri (ex. talpa imprimata pe fund, femeile cu bikini si cu fetele acoperite, caci chipul acoperit inseamna anularea identitatii).
Femeia este umilita din toate punctele de vedere. Este o imagine care face trimitere la sclavie, la inumanitate. Ea este o sclava sexuala legata cu un streang de gat. Barbatul se afla in pozitie de autoritate, avand pumnul inclestat, ceea ce semnifica o atitudine extrem de violenta.
Femeile sunt legate cu bandaj in jurul capului. Bandajul face de asemenea trimitere la violenta, la rana. In acelasi timp, ele performeaza erotic.
Ce fel de oameni au taria psihica pentru a privi acest videoclip si pentr a asculta versurile sale? Ce fel de oameni au taria psihica pentru a privi ura din ochii acestor oameni, o ura incredibila si nejustificata, indreptata impotriva femeilor? Videoclipul are 35,384 de like-uri pe YouTube si aproape sae milioane de afisari. In comentarii majoritatea isi exprima acordul total.
CNA a decis sa aplice decizii de intrare in legalitate in acest caz, fapt care inseamna ca piesa respectiva nu mai poate fi difuzata de televiziuni in timpul zilei, putand fi transmisa pe posturile TV doar noaptea (intre orele 23.00 - 6.00).
Cristina Trepcea, membru al CNA, a remarcat ironic faptul ca, potrivit legislatiei audiovizuale, "femeia poate fi prezentata in ipostaze degradante intre orele 23.00 - 6.00".(Sursa)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară