30 Ianuarie 2013 publicat în Social 2 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Am fost invatati ca suntem doar o de celule si ca murim atunci cand corpul nostru se invecheste. Si de aici... sfarsitul povestii. O serie de experimente stiintifice sugereeaza insa ca de fapt, credinta noastra in moarte porneste de la o premisa falsa.

Va vom expune o teorie revolutionara, o teorie care isi are radacina in descoperirile stiintifice ale ultimilor zeci de ani si care in anul 2007, a fost denumita de catre omul de stiinta Robert Lanza, "Biocentrism". Poate fiindca ne prezinta o cu totul si cu totul alta viziune despre viata, timp si spatiu, ne va fi greu sa acceptam. Totusi, este important sa fim la curent cu ultimele teorii in stiinte...

„Nu esti un simplu obiect, esti o fiinta speciala”, afirma Robert Lanza. Potrivit biocentrismului, nimic nu exista fara constiinta. Spatiul si timpul nu sunt obiecte, ci mai degraba niste instrumente pe care mintea noastra le foloseste pentru a da un sens existenetei. Moartea nu exista intr-o lume fara spatiu si timp. Dupa moartea bunului sau prieten, Albert Einstein a spus: ”Acum, Besso a plecat din aceasta lume ciudata, putin mai departe de mine. Oameni ca noi... stiu ca distinctia dintre trecut, prezent si viitor este doar o iluzie persistenta incapatanata”. De fapt, mintea ta transcende spatiul si timpul, explica Robert Lanza, in mai multe articole pe care le-a publicat pe site-ul sau.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ”Revoluție cu un pai” - adevărata soluție la crizele moderne ale mediului nu constă în tehnologie, ci în simplitate! Gabor Mate: Perspectiva revoluționară asupra sănătății mintale și dependenței POFTE BUNE, un podcast despre nutritie si viata sanatoasa

Foto: Shutterstock

Multi dintre noi ne temem de moarte. Credem in moarte pentru ca ni s-a spus ca murim. Ne identificam cu partea noastra fizica, cu trupul nostru si stim ca in final, corpurile mor. Dar, aceasta teorie stiintifica sugereaza ca moartea nu este un eveniment terminal, asa cum credeam pana acum.

Chiar daca trupurile individuale sunt sortite auto-distrugerii, sentimentul de „eu” este doar o forma de energie care opereaza in interiorul creierului. Iar aceasta energie nu dispare dupa moarte.

Unul dintre cele mai interesante aspecte ale fizicii cuantice este acela ca anumite observatii nu pot fi prezise in mod absolut. Exista in loc, o seama de posibile observatii cu diferite probabilitati. Una dintre explicatiile cele mai comune este Teoria „lumilor multiple”, care arata ca fiecare dintre aceste posibile observatii ar corespunde unui alt univers (multiunivers). Aceasta noua teorie stiintifica denumita biocentrism redefineste aceste idei.

Ești anxios în relații? Cum poți să-ți schimbi stilul de atașament Relaxarea se învață: cum să te destinzi în perioadele stresante Ce este homeopatia și care sunt bazele acesteia

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri