IN ACEST ARTICOL:
Ultimul raport UNICEF ar trebui sa ne ingrijoreze si sa traga un semnal de alarma asupra modului cum sunt tratati copiii in tara noastra.

Organizatia internationala pentru drepturile copiilor a dat recent publicitatii un amplu raport care analizeaza nivelul de trai al copiilor in cele mai dezvoltate tari, intre care si Romania.

Ne mira oare? Tara noastra se afla pe ultima pozitie in cadrul acestui studiu. Din punct de vedere material, copiii nostri sunt cei mai saraci, arata Unicef. Tot codase la acest capitol mai sunt si Spania, Letonia, Spania si Lituania, arata raportul. Ne surprinde si pozitia Statelor Unite, care este clasata penultima in cadrul studiului.

La polul opus, Finlanda este singura tara care stie sa le asigure copiilor un trai indestulat, aceasta tara afladu-se pe prima pozitie. Tarile nordice in general stau foarte bine la acest capitol.

In ceea ce priveste lipsurile materiale ale copiilor, specialistii au ajuns la aceste date statistice in functie de mai multi indicatori. In functie de acesti indici, copilului nu ar trebui sa ii lipseasca:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Românii fac mai mult sport în 2024, conform studiului CIPRA. Mersul pe jos, exercițiile acasă și alergarea sunt preferate Numărul persoanelor cu alergii alimentare, în creștere îngrijorătoare. Care este ”fereastra de oportunitate” care ne-ar putea ajuta să le prevenim Brașov - dezbatere pentru reducerea abandonului școlar „Pactului pentru Tineri”

1. trei mese pe zi;
2. cel putin o masa pe zi care sa contina carne, pui sau peste (sau echivalentul vegetarian);
3. fructe si legume proaspete in fiecare zi;
4. carti potrivite pentru varsta sa si nivelul sau de cunostinte;
5. echipament pentru petrecerea timpului liber in afara casei (bicicleta, patine cu rotile, etc);
6. activitati de recreere regulate (inot, invatarea unui instrument musical, sau participarea in activitati ale unor organizatii pentru copii, etc.);
7. jocuri pentru acasa (cel putin unul pentru fiecare copil al unei familii);
8. bani pentru participarea la excursii sau tabere cu clasa;
9. o casa linistita cu o camera luminoasa unde sa isi poata face temele;
10. conexiune la internet;
11. hainute noi (nu toate cumparate de la second-hand);
12. doua perechi de incaltaminte potrivite ca masura;
13. posibilitatea de a-si invita prietenii din cand in cand, acasa la el la joaca;
14. oportunitatea de a celebra ocaziile special (de ex. ziua de nastere, ziua numelui sau evenimentele religioase, etc.).

Si la capitolul sanatate si siguranta, din pacate, Romania se afla tot pe ultima pozitie.

Impactul major al obezității în apariția diabetului de tip 2 și importanța unui stil de viață sănătos Dr. Tarek Nazer, chirurg ortoped, explică exact care sunt bolile declanșate de sedentarism Un nou studiu evidențiază rolul esențial al mamelor în reducerea obezității infantile prin activitate fizică

"Copiii sunt cea mai valoroasa resursa a lumii si cea mai mare speranta a ei pentru viitor.", spunea John Fitzgerald Kennedy. Oare cand noi, ca societate, vom invata asta? Iata ce trebuie sa le cerem politicienilor pe care ii desemnam.

Din lumea copilariei, o posibila imagine a fericirii:

Sursa: Flickr

Iti mai recomandam si:

22 de sfaturi pentru mamele de baieti!

Te iubeste mama... La mamma ti vuole bene!

Niciun copil invizibil: Locul fiecarui copil este in familie!

10 reclame foarte emotionante

Must-read: 22 de sfaturi speciale pentru toate mamele de fetite!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri