Masters si Johnson erau convinsi ca femeile trebuie sa caute un “tratament clinic” pentru disfunctiile lor sexuale. In continuare, lucrurile par sa stea cam la fel, cel putin in Romania si Turcia, unde am putut observa clar tendintele de dinamica sexuala de gen. O femeie care nu are orgasm prin penetrare este perceputa ca si “defecta”. Este exact sentimentul pe care toate femeile din esantionul meu l-au acuzat.
Cine le face sa se simta asa?
In primul rand raportarea barbaților la ele, faptul ca in intimitate se presupune ca femeia trebuie sa aiba orgasm cand face sex prin penetrare. In al doilea rand, conditionarea sociala care spune ca asa se intampla, asa trebuie, fara sa se tina cont ca femeile sunt diferite, ca nu exista esantioane uniforme si ca corpurile femeilor nu-s niste masinarii cu butoane ci sisteme complexe, nu doar biologice ci si emotionale, fiecare cu alt ritm, alte nevoi si alte reactii. Ca sa nu se simta defecte si sa faca fata presiunii societatii in care traiesc, sa-si tina barbatul aproape si sa nu se confrunte cu propriul lor defect, de frica si rusine, femeile ajung, dupa cum stim, sa mimeze un asa-zis climax. Ego-ul barbatului e satisfacut, toata lumea-i fericita. Trist si artificial, desigur, dar, va surprinde?
Cenzurarea cunostintelor despre orgasmul feminin face parte dintr-o lunga si nesurprinzatoare traditie care oprima femeile. Suprimarea culturala a nevoilor sexuale a acestora si dependenta lor de organul sexual masculin, nu a facut decat sa oglindeasca sistemul social de ansamblu in care, stim prea bine, femeile aveau (si inca au) un statut inferior.
Foto Shutterstock.com, cuplu;sexualitate feminina
Sa nu se inteleaga gresit, desi patriarhatul a fost initiat de barbati, inevitabil, istoric vorbind, s-a intors si impotriva acestora. In momentul de fata si barbatii au lucruri de pierdut, devin si ei victime ale sistemului defectuos. Caci, exista acolo, nu multi (sic!) dar destui barbati care si-ar dori ca si partenerelor lor sa fie multumite din punct de vedere sexual cu ei, nu dintr-o nevoie de ego neaparat ci din respect si nevoia de reciprocitate. Insa ce stiu ei despre sexualitatea feminina si ce stiu femeile insele despre asta?
Cati dintre noi au avut curiozitatea sa arunce un ochi pe niste materiale de anatomie? Sa vada cum arata organele noastre sexuale?
Clitorisul si penisul sunt organe incredibil de similare ca si compozitie, ca si sensibilitate, cu aceeasi capacitate erotica si sexuala. Cu functii si pozitionare diferite.
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural