Clitorisul este doar partea cea mai vizibila, este corespondentul capului penisului si, ca si aceasta din urma, are acelasi tip de sensibilitate foarte sporita. Restul se afla in interior, dispus longitudinal.
Structura interioara a clitorisului creste foarte mult in dimensiuni si volum in interiorul corpului femeii in aceeasi masura in care penisul se vascularizeaza si devine erect in timpul excitatiei la barbati. Cei doi corpi din interiorul penisului care prin vascularizare provoaca erectia, exista si la femei doar ca acestia sunt separati-unul deasupra labiilor, altul in partea exterioara a vulvei. Diferentele sunt sesizabile, dar oare cati barbati au fost destul de curiosi cat sa observe cum partenera lor se excita fizic si-si modifica dimensiunile organelor sexuale, asa cum femeile glorifica erectia penisului?
Si mai mult, simplul fapt ca nu exista o denumire pentru excitarea fizica la femei asa cum avem la barbat (erectie) spune destul de multe. Sau haideti sa ne intrebam impreuna - oare de ce nu avem denumiri? Nici macar stimularea clitoridiana in vederea obtinerii orgasmului nu are un nume clar si rezonant, in conditiile in care majoritatea femeilor din aceasta lume, din toate societațile si straturile sociale recurg la aceasta metoda ca fiind cea mai sigura si multumitoare din punct de vedere al obtinerii climaxului.
In incheiere vreau sa amintesc despre o alta realitate biologica si anume faptul ca in stadiul de embrioni suntem la fel. Viitoarele fetite si baieti sunt identici. Din luna a treia intervin anumite tipuri de hormoni care provoaca dezvoltarea organului masculin in exterior si al celui feminin in interior.
Nu neg in niciun fel nici magia sau rolul penetrarii vaginale si nici nevoile reproductive biologice ale majoritatii oamenilor, sunt realitati pe care mai degraba le recunoastem si pe care le putem integra dar care nu ne conduc neaparat viata tuturor. Nu ma intereseaza cu atat mai putin competitia dintre sexe, dimpotriva. As vrea sa ne raportam la sexualitate dintr-un spatiu mai bogat cu informatii de calitate, mai putin restrictictionat reproductiv, mai putin biologic, egoist si nedrept politic ci mai erotic, mai jucaus, mai lejer si mai respectuos in termeni de reciprocitate si politica de gen. Vorba aia, WE CAN DO IT!
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri