10 Ianuarie 2014 publicat în Social 443 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Documentarul trilogie Wild Carpathia, realizat de catre canalul britanic TRAVEL este cel mai cunoscut si mai apreciat documentar despre Romania. Stilul in care Charlie Ottley, cunoscutul realizator Travel, calator si scriitor, prezinta tara noastra este realmente unic. Imaginile si cuvintele lui Ottley te fac realmente sa te indragostesti de valorile din aceasta tara.

Prin intermediul acestui documentar intalnim personaje sclipitoare de la ciobani localnici, ecologi, artizani, muzicieni si rock staruri ale momentului. In acest documentar apare chiar si Printul Charles care vorbeste despre importanta pastrarii a ceea ce a devenit cunoscut ca ultima zona cu adevarat salbatica a Europei. Carpatia salbatica a devenit, datorita sprijinului Altetei Regale si Printul Charles de Wales, unul dintre principalii suporteri ai zonei, un fenomen international.

Iata ce cuvinte alese, ideale pentru a descrie frumusetea uimitoare a zonelor, a ales Charlles Ottley, chiar in inceputul documentarului, pe care va invitam sa il vizionati:

„Muntii Carpati se intind pe 209. 000 kmp, formand un arc urias peste Europa Centrala si de Est. Printre culmile crestate, ascuns in padurile nesfarsite, se afla probabil singurul peisaj medieval din lume. De o varsta cu Alpii, mare parte din acesti munti traverseaza o regiune din Romania denumita Transilvania. E un loc al mitului si a legendei, unde urletul indepartat al lupilor infioara si acum aerul noptii, unde ursii isi ascund ghearele de pinii inalti, iar rasii se furiseaza fantomatic printre stancile posace.

In Romania este cel mai intins lant de paduri compacte din Europa de Est, adapostind cea mai densa populatie de ursi bruni, precum si 45% din carnivorele mari ale Europei. Prezenta lor ajuta la pastrarea unuia dintre cele mai bogate ecosisteme. Vom calatori pana in inima acestei regiuni incredibile incercand sa descopar istoria, cultura si fauna uneia dintre ultimele zone salbatice din Europa. Calatoria mea ma va purta la poalele muntilor unde sate stravechi supravietuiesc practic neschimbate, desi Romania se grabeste sa se modernizeze. Voi explora muntii si padurile in cautarea ursului brun si voi afla de ce aceasta specie este vitala pentru mediu. In drumul meu, ma voi intalni cu un grup de oameni devotati, care prin pasiunea lor, redefinesc importanta zonei ca una dintre marile minuni ale naturii, inca nedistrusa”...

  • In completarea acestui articol, va recomandam sa urmariti si sa sustineti pagina de Facebook a WWF-Romania, administrata de o echipa de activisti dedicati cauzei protejarii ursului brun din Romania si naturii.
     

I.S.

Iti recomandam si:

7 motive superbe: De ce vor strainii sa vina in ROMANIA?

Avem nevoie de modele: 18 citate revelatoare din Petre Tutea

Top 2013: 11 Imagini si momente emotionante DIN ROMANIA, care sa te faca sa crezi din nou in oameni!

 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri