Stirea tine prima pagina a publicatiilor deja de doua saptamani, pentru ca scoate la lumina o stare de fapt pe care o toleram, desi in adancul sufletului ne revolta pe toti.
Prima inregsitrare cu invatatoarea spagara a aparut chiar in a treia zi de Craciun, pentru ca la sfarsitul saptamanii trecute sa mai apara o filmare cu aceasta, jignindu-i pe parinti si cerand onorarii fara cea mai mica urma de respect sau etica. Invatatoarea Dana Blandu de la Scoala nr. 10 Maria Rosetti din Capitala ii trateaza pe parintii copiilor de la clasa ei cu un aer dominator si o aroganta incredibile:
„Invatatoare: Cine are putere, care din voi aveti putere sa va duceti la clasa cu o cafea si o ciocolata... cu un cadou de 5 lei? Eu vreau doar sa stiu cine se duce? Vreau sa-mi spuneti un nume in plen la sedinta sa vad si eu cine comenteaza si cine efectiv saboteaza evenimentul... Eu nu stiu cine are curaj sa se duca cu un asemenea cadou”. (via Realitatea)
Sa urmaresti aceasta filmare este de-a dreptul socant! Aproape ca nu stii cum sa reactionezi. Brusc incepi sa realizezi care este sistemul “valoric” al societatii in care traim. Cum este posibil ca un cadru didactic sa ridice asemenea pretentii? Cum este posibil sa nu ramanem oripilati si sa nu vrem sa ne opunem unei astfel stari de fapt, amendand prin toate metodele un asemenea comportament care s-ar parea ca ne defineste ca societate!? Practicile nu ne sunt straine atunci cand intram in contact cu diverse medii de activitate din Romania, au devenit insa atat de familiare, incat se pare, nu mai stim nici macar sa ne revoltam iar “noroiul” se extinde precum argintul viu si, de cele mai multe ori, “inchidem ochii”.
Mai mult decat problema sistemului spagar din Romania, ne punem si problema modului cum de astfel de personaje ajung sa lucreze in Invatamant, acolo unde principala responsabilitate a unui dascal este aceea de a instrui viitori oameni mari. Din toate punctele de vedere.
Foto homepage: Shutterstock.com; mita, spaga
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural