Buna ziua tuturor!
Ma numesc Costin Iancu si am 35 de ani.
-Povestea mea incepe in anul 2003, cand am simtit o durere puternica in piept si la un control cardiologic am aflat ca sunt suspect de Hipertensiune pulmonara. Din acel moment, capacitatea la efort a scazut mult, nemaiputand alerga sau face munci grele. Am incercat sa joc putin baschet si am lesinat pe teren. Am facut sincopa la efort.
Cu ajutorul domnului doctor Olteanu Florin am ajuns la Fundeni, unde am facut o serie de analize complexe: Computer tomograf, cateterism pulmonar, scintigrafie, plus multe analize de sange. Diagnosticul a fost sumbru : hipertensiune pulmonara, grad II NYHA. Am inceput un tratament care era disponibil la acea data in Romania, dar nu era nici pe departe ceea ce-mi trebuia pentru ameliorarea starii de sanatate.
- Dupa mai putin de un an am facut si o tromboflebita la bratul drept si de atunci am tratament cu anticoagulante. In statistici se precizeaza ca fara un tratament adecvat pacientul mai are de trait intre 2.5-4 ani, de la punerea diagnosticului. In tot acest timp am facut tot ce mi-a stat in putere sa mentin nivelul de sanatate (alimentatie sanatoasa, regim hiposodat, medicamente naturiste, vitamine si minerale, reflexoterapie, acupunctura). Insa nu am putut opri inevitabilul.
- In 2007 a avut loc o prabusire a starii de sanatate. Atunci a aparut o noua si grava problema. Din cauza ingustarii arterei pulmonare si distrugerii partiale a plamanilor, inima a trebuie sa lucreze mai mult si mai greu. Pentru a sustine efortul ea s-a marit foarte mult si puterea ei a scazut dramatic. Moment in care a aparut o staza in ficat si de aici a mai fost doar un singur pas pana la aparitia ascitei (acumulare de lichid in abdomen).
Am urmat un tratament cu diuretice, insa nu au avut efectul scontat. In lichidul din abdomen se gasesc minerale si alte substante foarte folositoare organismului. Neavand alte solutii de tratament medicamentos, am facut paracenteza (se introduce in ac in abdomen si cu ajutorul unui furtun se elimina lichidul).
Odata cu ascita am scazut si in greutate, ajungand de la 75-77 de kg. la doar 55-57 deoarece pierdeam foarte multe resurse care se aflau in acel lichid. Asadar, organismul a fost nevoit sa suplineasca pierderile luand resurse din muschi si alte tesuturi. Partea cu adevarat tragica a fost ca lichidul se acumuleaza cu repeziciune si odata la doua luni trebuie sa repet procedura.
De aici incolo nu am mai putut merge normal, doar cateva sute de metri si aceia cu pauze. Daca ma fortam sa merg mai mult faceam iar sincopa de efort. Lesinam si nu se stie daca si cum ma mai trezeam.
- Ii multumesc inca o data domnului doctor Olteanu Florin pentru profesionalismul si bunatatea de care a dat dovada in toti acesti ani.
- In 2009 starea mea de sanatate a juns in cel mai critic moment. Deja trebuia sa fiu conectat la oxigen mai multe ore pe zi.
- Atunci s-a intamplat o minune. Doctorul de familie, doamna Oprescu Vasilica, a venit la mine si mi-a adus o revista din care am aflat despre un program national pentru hipertensiune pulmonara. Am luat legatura cu domnul doctor Tudor Constantinescu si cu ajutorul dansului si al domnului Prof. Dr. Miron Bogdan am reusit sa intru in program.
Toti acesti medici au avut un rol hotarator in viata mea si-i consider ingerii mei pazitori.
- De la inceperea tratamentului s-a vazut o ameliorare vizibia a sanatatii, insa nu am putut scapa de ascita. De atunci starea mea de sanatate a fost stabila, doi ani, insa acum se afla pe un trend evident descrescator.
- In 2011 a mai aparut o problema (de parca nu erau destule :) ) si anume o tulburare de ritm cardiac numita Flutter. In inima se gasesc centrii nervosi care regleaza ritmul cardiac. Atunci cand inima se mareste, sau e fortata prea mult, acesti centri se deregleaza si ritmul o ia razna. Stand in pat pulsul a urcat instantaneu de la 60 batai pe minut, la 200 bpm.
Norocul meu a fost ca medicii de la Marius Nasta (Prof. Dr. Miron Bogdan si Dr. Tudor Constantinescu) m-au pus in legatura cu doctorii de la Spitalul Floreasca, unde am efectuat o interventie numita Ablatie. Se introduce in inima, printr-o vena a piciorului, un cateter si se blocheaza anumite circiute nervoase. Am facut Flutter in 2011, 2012 si din pacate si in 2013.
- Acum in 2014, la ultimul control s-a pus problema unui trasplant pulmonar pentru ca nu mai rezista inima. In cel mai fericit caz, organismul meu mai face fata cel mult doi ani. Eu m-am luptat din toate puterile cu aceasta boala cumplita, tinand cont de statistici, insa acum sunt pe cale sa pierd razboiul.
Problema cea mai mare este ca transplantul se face la Viena si asta implica numeroase costuri adiacente. Prima vizita costa 1000 de euro, bani in care intra taxa pentru consult, drum, cazare, etc. Acest lucru e minor fata de ce va veni.
Dupa trasplant va trebui sa stau in Viena, impreuna cu un insotitor, aproximativ 3 luni de zile, pentru controale periodice. Dupa acest moment voi fi nevoit sa fac mai multe drumuri, plus taxe de spitalizare, la Viena. Costurile totale se vor ridica la peste 10.000 euro.
Cum il putem ajuta pe Costin Iancu?
- Din pacate aceasta suma este imensa pentru noi si facem apel la ajutorul celor care ne pot ajuta cu donatii oricat de mici si care pot da informatii mai departe la companii care au posibilitatea sa ne sprijine, am afisat mai jos urmatoarele conturi:
BCR
Cont in RON
RO40RNCB0131007912440008
Cont in EURO
RO45RNCB0131007912440015
Cod SWIFT: RNCBROBU
Cod BIC: ROBU
Conturile sunt pe numele Corina Iancu, sora mea.
2014 - PROCEDURA DE REDIRECTIONARE A 2% DIN IMPOZITUL PE VENIT:
Prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal, orice contribuabil, persoana fizica, poate directiona 2% din impozitul pe venit, platit statului, catre ce organizatie non-guvernamentala (asociatie, fundatie etc.) doreste. Practic in acest fel dvs. transmiteti statului modul in care doriti sa fie cheltuita o parte din impozitul dvs. pe venit. Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este, in esenta, o parte a bugetului de stat care este directionata de catre fiecare cetatean in parte catre entitatea dorita de acesta !
Daca doriti ca, prin directionarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastra l-ati platit statului pentru salariile din anul 2013, sa-i fiti alaturi lui Costin completati si transmiteti, pana la data de 25 mai 2014, formularul 230.
Totodata, pentru toti iubitorii de arta, artistul Florin Stan organizeaza vanzari de tablouri sub forma de licitatie. Sumele obtinute din vanzari vor fi directionate exclusiv in contul lui Costin Iancu. Pentru pretul fiecarei lucrari, vizitati pagina de facebook Ajutor Pentru Costin Iancu
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară