1 August 2014 publicat în Social 12 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Amenintari sau semne de exclamare care sa ne aminteasca ca orice gest al umanitatii vine la pachet cu pericole si consecinte ce se pot manifesta la scara Globala.

3. Disparitia albinelor

Albinele mor. Foarte multe organizatii atrag atentia asupra acestei probleme importante pentru ecosistem. Hrana pe care o mancam depinde de acesti polenizatori! Cine este de vina pentru disparitia albinelor?

Este vorba despre pesticidele folosite la scara masiva in feremele comerciale. Se pare ca aceste chimicale perturba sensul directiei albinelor si astfel, ele nu mai reusesc sa se intoarca la stupi. Fara polen la stupi, dispar si reginele si in final, coloniile de albine colapseaza. In Europa, Comisia Europeana a impus interzicerea pesticidelor, in schimb, Stetele Unite au refuzat sa insoteasca aceasta decizie europeana.

Iti recomandam si: Alerta ecologica: Disparitia albinelor

Foto: Shutterstock.com; peisaj apocaliptic

4. Terorismul nuclear si bilogic

Societatea de astazi este vulnerabila in fata amenintarii teroriste. Gruparile extreme sunt bucuroase sa stie ca pot pune mana pe o arma de distrugere in masa, cum ar fi bomba nucleara.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce înseamnă când visezi șoareci: Interpretări și semnificații fascinante Ce faci atunci când găsești un animal singur: Ghid complet în 10 pași de salvare a câinilor și pisicilor de pe stradă Cum să gestionăm gelozia pisicilor când în familie apare o nouă pisică

Astazi, este la indemana gruparilor rau-voitoare sa faca rost de materialele necesare, tehnologia si expertiza care le-ar permite sa creeze arme de distrugere in masa – Paul Wilkinson de la Centrul pentru Studierea Terorismului si Violentei Politice- Universitatea St. Andrew. Cel mai comun pericol este arma bilogica sau chimica. Eliberarea la scara globala a unui virus ar afecta la nivel global.

De asemenea si amenintarea nucleara trebuie sa fie luata in considerare, luand in considerare tari instabile ca Pakistanul sau Coreea de Nord care detin arme atomice.

Foto: Shutterstock.com; peisaj apocaliptic

5. Pandemiile

In fiecare an apar noi si noi boli. Unele au potentialul de a devasta populatii. In anul 1918, un virus gripal s-a raspandit global si a omorit intre 20 si 50 de milioane de oameni – mai multi decat au murit in timpul Razboiului. In ultimii ani, boli ca Sindromul Respirator Acut au fost foarte aproape de a deveni pandemii si nu este de necrezut faptul ca intr-o lume globalizata, interconectata se poate intampla ca un virus distrugator sa fie purtat dintr-o parte in alta.

Horoscop chinezesc 2025 CAL: Anul călărețului singuratic îmblânzit pentru zodia Cal - hățurile propriului destin îți aparțin! 7 utilizari surprinzatoare ale trandafirilor 7 moduri în care alimentele procesate industrial ne afectează sațietatea, explicate de jurnalistul Johann Hari

"Nu putem fi niciodata pregatiti pe deplin in fata a ceea ce face natura: natura este cel mai mare bioterorist." – spune cercetatoarea Maria Zambon. „Nu este in interesul unui virus sa isi omoare toate gazdele si este putin probabil ca un virus sa distruga intreaga rasa uman, dar ar putea cauza serioase probleme pentru multi ani.”

Iti recomandam si: Epidemie de Ebola in Africa - Recomandarile Ministerului Sanatatii si ale MAE!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri