6. Eruptia unui Super-Vulcan
„Cam la fiecare 50.000 de ani, Pamantul experimenteaza eruptia unui super-vulcan. Mai mult de 1.000 de kilometri de pamant pot fi acoperiti de lava, iar atmosfera ar fi injectata de gaz sulfuric si cenusa, acoperind intreaga Planeta.
Acest val de acid sulfuric ar intoarce inapoi razele Soarelui pentru anii ce vor urma, iar zilele nu ar fi mai luminoase decat o noapte cu luna plina” - Bill McGuire directorul centrului de cercetare londonez Benfield Hazard. Acum 74.000 de ani, cel mai puternic super-vulcan a erupt in Indonezia si, fiind aproape de Ecuator si gazele s-au raspandit cu repeziciune in ceel doua emisfere. Eruptia unui super-vulcan este de 12 ori mai posibila decat impactul cu un asteroid.
7. Inteligenta artificiala
Pare scenariu de Hollywood, dar nu. Este din ce in ce mai probabil.
Futuristul Ray Kurzwell este de parere ca doar pana in anul 2019, computerele vor deveni mai destepte decat noi si ca, pana in anul 2045, ele vor deveni de milioane de ori mai inteligente. Ce se va intampla atunci? La randul sau, cel mai cunoscut fizician din lume in acest moment, Stephen Hawking afirma: „Pericolul este real. Super-computerele pot dezvolta inteligenta si prelua controlul asupra lumii.”
Cu fiecare an programam computere din ce in ce mai inteligente si cu fiecare an, capabilitatile unui computer se largesc. In acelasi timp, oamenii de stiinta construiesc roboti care arata si vorbesc precum oamenii si pot recunoaste chiar expresii faciale. Cat va mai dura pana cand aceste masini sa devina constiente de ele insele?...
Un articol via: www.alternet.org
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri