4. Pentru ca as aproxima ca cel putin 80 % din fetele si baietii pe care i-am intalnit la workshopuri SEXUL vs BARZA cred ca fetele urineaza prin vagin. Disclaimer: nu, fetele nu urineaza prin vagin. Nici dumneavoastra nu stiti despre ce vorbesc? Puteti vedea clipul acesta:
5. Pentru ca educatia sexuala ajuta la spargerea preconceptiilor si cresterea nivelului de acceptare pentru persoanele transgender, intersexuale, lesbiene, gay, bisexuale sau asexuale. In plus, tinerii LGBT sunt aici printre toti ceilalti si au la fel de multa nevoie de ajutor.
6. Pentru ca varsta media pentru inceperea vietii sexuale in Romania e 15 ani si jumatate (potrivit acestui studiu UNICEF), iar elevul de liceu de la tine din casa probabil deja a facut sex sau e aproape sa faca asta si are nevoie de toate informatiile ca sa fie in siguranta.
7. Pentru ca nu-i incurajam pe tineri sa faca sex si nu le zicem cum sa faca sex, ci le explicam cum sa fie in siguranta DACA fac sex si atunci cand fac sex. Si cel mai probabil vor face sex (vezi mai sus).
8. Pentru ca NU, tinerii nu-si vor incepe viata sexuala mai devreme din cauza educatiei sexuale, din contra, mai tarziu! (Vedeti in acest studiu UNESCO, pagina 10)
9. Pentru ca daca ii intrebi pe adolescenti cum sunt fetele si cum sunt baietii, vor perpetua stereotipuri de gen. Vreau sa citez din ce au zis tinerii intr-un workshop pe care l-am tinut acum doua saptamani. Fetele sunt „elegante, sensibilie, incapatanate, timide, stresante, bune in bucatarie, invidioase, indecise, frumoase, delicate, fitoase, atente, naive, ciudate”. Baietii sunt „smecheri, perversi (le place sexul), orgoliosi, batausi, badarani, mandri, sportivi, generosi, fortosi, superficiali, modesti, curajosi, mincinosi, protectori”. Cu viziuni despre baieti „curajosi” si fete „timide” nu vom avea prea curand egalitatea in plan social pentru femei si barbati.
10. Pentru ca nici dumneavoastra n-ati avut parte de educatie sexuala la scoala. Multi dintre parinti nu vorbesc deloc cu adolescentii si copiii lor despre astfel de teme, altii au dificultati foarte mari in a o face. Pentru asta exista in alte tari educatori specializati pe educatie sexuala. In Germania, ei se numesc „Sexualpädagoger“ si se pot specializa in domeniul acesta la facultate sau prin cursuri speciale. In romana s-ar numi in traducere libera „pedagogi pe teme de educatie sexuala”.
Ce ziceti, v-am convins ca e nevoie de educatia sexuala in scoli?”
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri