7 Noiembrie 2014 publicat în Social 20 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
E nevoie ca intregul oras Segarcea sa intre in panica de teama unei epidemii de HIV, pentru ca in mass media sa se vorbeasca macar putin despre educatia sexuala. In continuare insa, Ministerul Educatiei Nationale si Ministerul Sanatatii nu iau nicio pozitie, ignorând nevoia acuta de educatie sexuala ca materie obligatorie in scolile din România.


Scrisoare deschisa domnului Remus PRICOPIE, ministrul Educatiei Nationale si domnului Nicolae BANICIOIU, ministrul Sanatatii

E nevoie ca intregul oras Segarcea sa intre in panica de teama unei epidemii de HIV, pentru ca in mass media sa se vorbeasca macar putin despre educatia sexuala. In continuare insa, Ministerul Educatiei Nationale si Ministerul Sanatatii nu iau nicio pozitie, ignorand nevoia acuta de educatie sexuala ca materie obligatorie in scolile din Romania.

In prezent, in tara noastra nu exista educatie sexuala ca materie obligatorie in scoli. In afara eforturilor punctuale ale diferitelor organizatii non-guvernamentale de profil, singura sansa pentru tineri de a obtine astfel de informatii este in cadrul lectiilor de ”Educatie pentru Sanatate”, o materie optionala ce ofera si notiuni de educatie sexuala. Nu sunt publice date despre disponibilitatea reala, pe teren, a acestei materii. Amintim ca in majoritatea tarilor europene, informatii pe teme de educatie sexuala le sunt predate elevilor incepand cu ciclul gimnazial, in unitatile de invatamant public.

CAZUL SEGARCEA NU ESTE SINGULAR!

Cazul Segarcea nu s-a intamplat intr-o bula singulara de ignoranta. El nu este rupt de contextul national. In lipsa educatiei sexuale, aceasta bula de ignoranta se intinde peste intreaga Romanie rurala si urbana, tara noastra aflandu-se pe primele zece locuri in Europa la incidenta bolilor cu transmitere sexuala, conform datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Aproape doi din zece tineri cred ca o persoana nu este infectata cu boli cu transmitere sexuala, daca nu prezinta niciun simptom vizibil.

In medie, tinerii romani incep sa faca sex in jurul varstei de 15 ani si jumatate. Intr-o societate sexualizata, tinerii primesc in fiecare moment semnale incorecte si informatii incomplete despre sexualitate prin filme, jocuri video si pornografie. Aceasta este realitatea fata de care trebuie reactionat cu masuri concrete.


Iti recomandam si: 10 motive pentru educatia sexuala in scoli

Foto homepage: Shutterstock.com; educatie sexuala

Citeste mai departe scrisoarea deschisa >>>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri