Conferinta internationala “Let's Do It! Clean World Conference 2015” s-a incheiat cu succes. 130 de participanti din peste 40 de tari au impartasit experienta, cunostintele si inspiratia lor in cele 3 zile de eveniment, desfasurat in acest an in Riga, Letonia. Printre participantii la conferinta s-au numarat atat membri ai echipelor cu traditie in miscarea Let`s Do It!, prezenti an de an, cat si vizitatori veniti pentru prima oara, deveniti recent parte din comunitatea internationala. Romania a fost reprezentata la conferinta de 5 membri ai echipei “Let`s Do It, Romania!”.
- Echipa Let's Do It Romania care ne-a reprezentat la intalnirea globala ce a avut loc la Riga a fost formata din: Andrei Cosuleanu, Anca Banita, Octavia Bratulescu si Stefan Buciuc.
In deschiderea conferintei, au luat cuvantul Prim-ministrul Letoniei, Laimdota Straujuma, Ministrul pentru Protectia Mediului si Dezvoltare Regionala, Kaspars Gerhards, Secretarul de Stat Zanda Kalniņa-Lukaševica, initiatorul miscarii Let`s Do It, Rainer Nõlvak, reprezentantul Ambasadei Estone la Riga, Merje Stanciene si Vita Jaunzeme, presedintele board-ului Pēdas, organizatia nonguvernamentala care gestioneaza actiunea de curatenie nationala in Letonia.
Prim-ministrul Letoniei, Laimdota Straujuma, a afirmat ca o lume mai curata este unul dintre obiectivele Letoniei, dat fiind faptul ca problemele de mediu reprezinta o preocupare globala. De asemenea, Ministrul pentru Protectia Mediului si Dezvoltare Regionala, Kaspars Gerhards, a multumit organizatorilor pentru contributia lor, atat la nivel national, cat si la nivelul intregii planete. De asemenea, el a subliniat importanta pasului urmator: nu este suficient sa cureti mediul inconjurator, este necesar sa contribui la mentinerea curateniei.
Conferinta a fost una relevanta din punct de vedere al subiectelor discutate. Au fost atinse atat teme direct legate de problemele cu deseurile, precum deseurile marine sau problema globala a deseurilor in cifre, existand, totodata, si o dezbatere despre eforturile oamenilor atunci cand vine vorba de problemele de mediu. Conferinta a tratat si subiecte ca sanatatea in stransa legatura cu mediul, cum poti sparge stereotipurile sau cum poti crea cultura Zero Waste (Zero Deseuri).
Un moment special a fost cel in care 10 dintre participantii la conferinta, printre care si reprezentantii Romaniei, au reusit sa ajunga la eveniment, cu o zi intarziere, din cauza conditiilor meteo nefavorabile de la Istanbul. Cu toate acestea, delegatiei Romaniei a fost una dintre cele mai apreciate, rezultatele si contributia tarii noastre la miscarea Let`s Do It! fiind recunoscute si aplaudate.
Romania este una dintre cele mai vechi tari din comunitate, una dintre tarile care a reusit, in cei 5 ani de existenta, sa pastreze o echipa unita, cu rezultate notabile atat pe plan national, cat si pentru evolutia miscarii “Let`s Do It!”. Ca pas urmator in intarirea pozitiei sale de leader la nivel European, Romania isi propune sa organizeze in 2016 una dintre cele mai importante conferinte Let`s Do It! – conferinta Cleanup Europe, cu sustinerea Ministerului Mediului Apelor si Padurilor.
Echipa “Let`s Do It, Romania!” multumeste companiei Vola, care a facut posibila deplasarea delegatiei Romaniei la Riga.
###
„Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare sociala din Romania, care isi propune curatarea deseurilor din arealele naturale intr-o singura zi. “Let`s Do It, Romania!” face parte din initiativa globala “Let`s Do It World!”, alaturi de alte 110 de tari din intreaga lume, una dintre cele mai mari miscari de voluntariat din lume, care numara peste 11 milioane de voluntari.
Felicitari Let's do it Romania si speram la o tot mai mare implicare din partea tuturor romanilor pentru cauze ecologice!
Urmariti site-ul: https://www.letsdoitromania.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară